agromonitor: Plata subvenției pentru bovine începe de luni, 14 aprilie

Plata subvenției pentru bovine începe de luni, 14 aprilie

| Esenţial, Financiar, Subvenţii | de

Etichete: , ,

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că plata subvenției pentru bovine începe de luni, 14 aprilie.

Săptămâna trecută, APIA anunțase că a început să plătească subvențiile acordate producătorilor de carne și lapte de vacă din zonele defavorizate.

Acesta a declarat agenției Mediafax că anul acesta vor crește subvențiile pentru producătorii de lapte de vacă. Subvenția pe cap de animal va ajunge, în 2014, la 729 de lei pentru o vacă cu o producție de 3 tone și la 1097 de lei pentru o vacă cu o producție de 7 tone de lapte.

Ministrul a mai precizat că majorarea subvenției este o măsură de creștere a competitivității producătorilor români în contextul eliminării cotelor de lapte începând din martie anul viitor.

„Statul vrea să crescă din acest an cantitatea de lapte produsă în România şi am majorat subvenţia pentru vacile de lapte. Am luat aceste măsuri pentru că vrem să facem faţă competiţiei din 2015, atunci când se vor elimina cotele de lapte”, a explicat Daniel Constantin.

Patronatul se așteaptă la majorarea producției de lapte în 2014

La rândul său, Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), este de părere că în aceste condiții producția autohtonă de lapte va crește în 2014, creștere care se va reflecta în prețuri.

„Vom închide anul 2014 cu o creştere a producţiei de aproximativ 15%. Pentru că va creşte oferta în piaţă, preţurile vor scădea în acest an cu până la 10% comparativ cu anul trecut”, a declarat Dorin Cojocaru.

Potrivit statisticilor INS, cantitatea de lapte colectată de la producători în lunile ianuarie și februarie 2014 a crescut cu 9,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Totodată, a crescut cantitatea de lapte brut importat cu 4,5%, de la 19.403 tone în primele două luni ale anului trecut la 20.277 tone anul acesta.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor