Plata subvenției pentru bovine începe de luni, 14 aprilie

| Esenţial, Financiar, Subvenţii | de

Etichete: , ,

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că plata subvenției pentru bovine începe de luni, 14 aprilie.

Săptămâna trecută, APIA anunțase că a început să plătească subvențiile acordate producătorilor de carne și lapte de vacă din zonele defavorizate.

Acesta a declarat agenției Mediafax că anul acesta vor crește subvențiile pentru producătorii de lapte de vacă. Subvenția pe cap de animal va ajunge, în 2014, la 729 de lei pentru o vacă cu o producție de 3 tone și la 1097 de lei pentru o vacă cu o producție de 7 tone de lapte.

Ministrul a mai precizat că majorarea subvenției este o măsură de creștere a competitivității producătorilor români în contextul eliminării cotelor de lapte începând din martie anul viitor.

„Statul vrea să crescă din acest an cantitatea de lapte produsă în România şi am majorat subvenţia pentru vacile de lapte. Am luat aceste măsuri pentru că vrem să facem faţă competiţiei din 2015, atunci când se vor elimina cotele de lapte”, a explicat Daniel Constantin.

Patronatul se așteaptă la majorarea producției de lapte în 2014

La rândul său, Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL), este de părere că în aceste condiții producția autohtonă de lapte va crește în 2014, creștere care se va reflecta în prețuri.

„Vom închide anul 2014 cu o creştere a producţiei de aproximativ 15%. Pentru că va creşte oferta în piaţă, preţurile vor scădea în acest an cu până la 10% comparativ cu anul trecut”, a declarat Dorin Cojocaru.

Potrivit statisticilor INS, cantitatea de lapte colectată de la producători în lunile ianuarie și februarie 2014 a crescut cu 9,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Totodată, a crescut cantitatea de lapte brut importat cu 4,5%, de la 19.403 tone în primele două luni ale anului trecut la 20.277 tone anul acesta.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde