Pensiunile turistice cu maxim cinci camere ar putea fi scutite de taxe

| Actualitate | de

Etichete: , , ,

pensiuni-turistice-scutiri-taxe-impozite

Membrii Asociaţiei pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC) îşi doresc ca deţinătorii de pensiuni cu până la cinci camere să fie scutiţi de taxe la omologare şi funcţionare.

„Membrii doresc pentru restul taxele care se plătesc pentru avize la omologare (pompieri/scenariu de foc) să fie diminuate. O problemă mare este legată de plăţile cu taxele audio-vizual (ORDA şi altele) care sunt exagerate, fără sens, fiind o plată multiplă. Noi vrem ca prin fiscalitate să-i încurajăm pe cei cu capacitate mică, care valorifică produsele locale prin munca membrilor familiilor. Aşa se păstrează şi tradiţia locală, deoarece tradiţie nu înseamnă portul popular”, a declarat, joi, pentru Agerpres, Maria Stoian, preşedinte fondator ANTREC.

Numărul pensiunilor cuprinse în reţeaua ANTREC a oscilat pe parcursul anului 2012, în primul rând din cauza problemelor de fiscalitate.

„Aceste probleme i-au determinat pe unii să renunţe efectiv la activitate, implicit pierzând calitatea de membru. În prezent, se constată o creştere a numărului de pensiuni noi intrate în circuit, probabil că în 2013 se revine, poate chiar depăşeşte nivelul de 3.000 pensiuni”, a spus Maria Stoian.

În ceea ce priveşte estimarea legată de număul de turişti, preşedintele ANTREC este optimist având în vedere diversitatea ofertelor venite din partea pensiunilor. La fel ca şi în ultimii ani, se observă o creştere a cererii de servicii turistice şi agroturistice din sectorul rural, tot mai mulţi turişti atât din ţară cât şi din afara graniţelor optând pentru astfel de pachete turistice (servicii de cazare, masă plus agrement).

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde