agromonitor: Pensiunile turistice cu maxim cinci camere ar putea fi scutite de taxe

Pensiunile turistice cu maxim cinci camere ar putea fi scutite de taxe

| Turism | de

Etichete: , , ,

pensiuni-turistice-scutiri-taxe-impozite

Membrii Asociaţiei pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC) îşi doresc ca deţinătorii de pensiuni cu până la cinci camere să fie scutiţi de taxe la omologare şi funcţionare.

„Membrii doresc pentru restul taxele care se plătesc pentru avize la omologare (pompieri/scenariu de foc) să fie diminuate. O problemă mare este legată de plăţile cu taxele audio-vizual (ORDA şi altele) care sunt exagerate, fără sens, fiind o plată multiplă. Noi vrem ca prin fiscalitate să-i încurajăm pe cei cu capacitate mică, care valorifică produsele locale prin munca membrilor familiilor. Aşa se păstrează şi tradiţia locală, deoarece tradiţie nu înseamnă portul popular”, a declarat, joi, pentru Agerpres, Maria Stoian, preşedinte fondator ANTREC.

Numărul pensiunilor cuprinse în reţeaua ANTREC a oscilat pe parcursul anului 2012, în primul rând din cauza problemelor de fiscalitate.

„Aceste probleme i-au determinat pe unii să renunţe efectiv la activitate, implicit pierzând calitatea de membru. În prezent, se constată o creştere a numărului de pensiuni noi intrate în circuit, probabil că în 2013 se revine, poate chiar depăşeşte nivelul de 3.000 pensiuni”, a spus Maria Stoian.

În ceea ce priveşte estimarea legată de număul de turişti, preşedintele ANTREC este optimist având în vedere diversitatea ofertelor venite din partea pensiunilor. La fel ca şi în ultimii ani, se observă o creştere a cererii de servicii turistice şi agroturistice din sectorul rural, tot mai mulţi turişti atât din ţară cât şi din afara graniţelor optând pentru astfel de pachete turistice (servicii de cazare, masă plus agrement).

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor