agromonitor: Patronatul din turism și servicii susține reducerea TVA-ului la produsele ecologice

Patronatul din turism și servicii susține reducerea TVA-ului la produsele ecologice

| Eco | de

Etichete: , ,

Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) susține inițiativa reducerii sau chiar eliminării TVA-ului la produsele ecologice.

Președintele FPTS, Dan Matei Agathon, afirmă că piața de profil s-ar relansa iar România ar avea șansa de a deveni un exportator important de produse ecologice în țările spațiului comunitar.

”Micii agricultori produc în mod natural alimente bio, dar costurile lor sunt bineînțeles mai mari decât cele ale marilor producători, după cum și calitatea produselor este incomparabil mai bună. De aceea, reducerea la zero a TVA-ului la produsele bio și tradiționale ar reprezenta un impuls absolut necesar al acestei piețe în creștere. În felul acesta, statul român ar sprijini dezvoltarea pieței locale, dar și promovarea alimentelor bio și tradiționale românești în străinătate, unde acestea au devenit un trend”, a declarat Dan Matei Agathon.

În opinia sa, măsura ar fi benefică și pentru consumatori, ducând la îmbunătățirea stării de sănătate de populației.

”Suntem la această oră în situația în care producătorii din mediul rural, deși în lipsă de bani, mănâncă mai bine și mai sănătos decât orășenii care cheltuie o grămadă de bani pe alimente nesănătoase. Produsele bio și tradiționale ar deveni însă accesibile și orășenilor dacă ar fi scutite de TVA, iar acest lucru ar contribui nu doar la dezvoltarea unei industrii sută la sută românești, ci și la starea de sănătate a populației”, a mai precizat președintele FPTS.

Săptămâna viitoare va avea loc, la București, o dezbatere pe acest subiect, intitulată „TVA Verde în agricultură și alimentație”.

Marian Cioceanu, președintele organizației reprezentative a producătorilor agricoli certificați eco – Bio-România, a precizat luna aceasta că „dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului TVA Verde în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu”.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor