agromonitor: Patronatul din turism și servicii susține reducerea TVA-ului la produsele ecologice

Patronatul din turism și servicii susține reducerea TVA-ului la produsele ecologice

| Eco | de

Etichete: , ,

Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) susține inițiativa reducerii sau chiar eliminării TVA-ului la produsele ecologice.

Președintele FPTS, Dan Matei Agathon, afirmă că piața de profil s-ar relansa iar România ar avea șansa de a deveni un exportator important de produse ecologice în țările spațiului comunitar.

”Micii agricultori produc în mod natural alimente bio, dar costurile lor sunt bineînțeles mai mari decât cele ale marilor producători, după cum și calitatea produselor este incomparabil mai bună. De aceea, reducerea la zero a TVA-ului la produsele bio și tradiționale ar reprezenta un impuls absolut necesar al acestei piețe în creștere. În felul acesta, statul român ar sprijini dezvoltarea pieței locale, dar și promovarea alimentelor bio și tradiționale românești în străinătate, unde acestea au devenit un trend”, a declarat Dan Matei Agathon.

În opinia sa, măsura ar fi benefică și pentru consumatori, ducând la îmbunătățirea stării de sănătate de populației.

”Suntem la această oră în situația în care producătorii din mediul rural, deși în lipsă de bani, mănâncă mai bine și mai sănătos decât orășenii care cheltuie o grămadă de bani pe alimente nesănătoase. Produsele bio și tradiționale ar deveni însă accesibile și orășenilor dacă ar fi scutite de TVA, iar acest lucru ar contribui nu doar la dezvoltarea unei industrii sută la sută românești, ci și la starea de sănătate a populației”, a mai precizat președintele FPTS.

Săptămâna viitoare va avea loc, la București, o dezbatere pe acest subiect, intitulată „TVA Verde în agricultură și alimentație”.

Marian Cioceanu, președintele organizației reprezentative a producătorilor agricoli certificați eco – Bio-România, a precizat luna aceasta că „dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului TVA Verde în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu”.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor