Patronatele din domeniu cer reducerea TVA-ului in industria cărnii

| Industria cărnii, Procesare | de

Etichete: , ,

Producătorii din industria cărnii cer insistent reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată aplicată în domeniu. Ei spun că în acest mod se va reduce evaziunea fiscală și puterea de cumpărare a consumatorilor va crește.

Potrivit patronatelor din industria cărnii, în România se aplică o fiscalizare excesivă în sectorul alimentar, Danemarca fiind singura țară unde TVA-ul la carne este 25%. Asta, în timp ce țări precum Marea Britanie, Irlanda şi Malta, aplică un TVA zero. La rândul lor, Polonia, Croaţia şi Cipru au un TVA de 5% la carne și produsele din carne, Franţa 5,5%, Portugalia, Belgia şi Olanda – 6%, Germania 7%, Ungaria 18% iar Bulgaria 20%.

Reducerea TVA-ului la carne este un subiect dezbătut încă de anul trecut. Fostul secretar de stat în MADR, Achim Irimescu, vehiculase chiar termenul de septembrie 2014 pentru aplicarea acestui proiect.

„Un calcul simplu arată că dacă un român cu un salariu mediu net ar cheltui toţi banii pe care îi câştigă pe mâncare şi-ar permite să cumpere 16 coşuri de alimente de bază lunar (pâine, cartofi, carne, fructe, lapte etc.), pe când un polonez îşi permite să cumpere 25, iar un britanic aproape 50”, au comunicat reprezentanții industrie cărnii din România.

Potrivit lui Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, reducerea TVA-ului la carne ar contribui la dezvoltarea sectorului în România, la eliminarea concurenței neloiale și la reducerea evaziunii fiscale.

„Eu cred că sectorul zootehnic nu mai rezistă cu TVA de 24%. Dacă nu luăm măsuri urgente, nu e exclus să nu mai avem animale şi să mâncăm carne din import”, a afirmat Van, potrivit Mediafax.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde