Parteneriat Exxon, Romgaz si Petrom pentru explorări în Marea Neagră

| Energie | de

Etichete: , , , ,

Romgaz va plăti peste 12 milioane de dolari dacă va intra în parteneriatul ExxonMobil – OMV Petrom pentru explorarea și dezvoltarea perimetrului Midia din Marea Neagră, informează Agerpres.

gaze-strategie-europa Potrivit prospectului de listare a Romgaz, consultat de Agerpres, Romgaz are dreptul de a-și exercita opțiunea de a achiziționa 10% din acest perimetru timp de două luni din momentul în care primește o notificare de la Exxon și Petrom cu privire la faptul că cele două companii au descoperit zăcăminte comerciale în acest perimetru și au notificat Agenția Națională pentru Resurse Minerale în acest sens.

La 13 februarie 2013, Romgaz a semnat un acord cu OMV Petrom și Exxon prin care compania de stat are opțiunea de a achiziționa 10% din perimetrul de mare adâncime Midia din Marea Neagră.

„În momentul exercitării opțiunii de către Romgaz, compania trebuie să plătească o sumă inițială de 9 milioane de dolari, iar, ulterior primei producții comerciale, să plătească încă 3 milioane de dolari plus 10% din valoarea totală a costurilor de explorare suportate de ExxonMobil și OMV Petrom până la data notificării descoperirii comerciale, plus o sumă reprezentând dobânda aferentă calculată între momentul efectuării costurilor explorare și până la data plății de către Societate (Romgaz — n.r.). Costurile de dezvoltare cu care Romgaz va contribui începând cu anul 2016 sunt estimate la 10 milioane de dolari’, se arată în prospect.

Exxon și Petrom au cumpărat în octombrie 2012 drepturile de concesiune asupra acestui perimetru de la consorțiul Sterling Resources — Petro Ventures Europe. Achiziția nu a fost finalizată, întrucât încă așteaptă să fie aprobată de Guvern.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde