Parteneriat Exxon, Romgaz si Petrom pentru explorări în Marea Neagră

| Energie | de

Etichete: , , , ,

Romgaz va plăti peste 12 milioane de dolari dacă va intra în parteneriatul ExxonMobil – OMV Petrom pentru explorarea și dezvoltarea perimetrului Midia din Marea Neagră, informează Agerpres.

gaze-strategie-europa Potrivit prospectului de listare a Romgaz, consultat de Agerpres, Romgaz are dreptul de a-și exercita opțiunea de a achiziționa 10% din acest perimetru timp de două luni din momentul în care primește o notificare de la Exxon și Petrom cu privire la faptul că cele două companii au descoperit zăcăminte comerciale în acest perimetru și au notificat Agenția Națională pentru Resurse Minerale în acest sens.

La 13 februarie 2013, Romgaz a semnat un acord cu OMV Petrom și Exxon prin care compania de stat are opțiunea de a achiziționa 10% din perimetrul de mare adâncime Midia din Marea Neagră.

„În momentul exercitării opțiunii de către Romgaz, compania trebuie să plătească o sumă inițială de 9 milioane de dolari, iar, ulterior primei producții comerciale, să plătească încă 3 milioane de dolari plus 10% din valoarea totală a costurilor de explorare suportate de ExxonMobil și OMV Petrom până la data notificării descoperirii comerciale, plus o sumă reprezentând dobânda aferentă calculată între momentul efectuării costurilor explorare și până la data plății de către Societate (Romgaz — n.r.). Costurile de dezvoltare cu care Romgaz va contribui începând cu anul 2016 sunt estimate la 10 milioane de dolari’, se arată în prospect.

Exxon și Petrom au cumpărat în octombrie 2012 drepturile de concesiune asupra acestui perimetru de la consorțiul Sterling Resources — Petro Ventures Europe. Achiziția nu a fost finalizată, întrucât încă așteaptă să fie aprobată de Guvern.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde