Operatorii de produse pentru protecţia plantelor, controlaţi de poliţişti

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Poliţiştii de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. au confiscat peste 20 de tone de pesticide deţinute contrar dispoziţiilor legale. Pe numele a 85 de persoane au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.

În perioada 18 martie – 19 aprilie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. a coordonat o acţiune la nivelul a 23 de judeţe, respectiv Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui, precum şi în municipiul Bucureşti pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Acţiunea a avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

Pentru verificarea tuturor aspectelor prevăzute şi sancţionate de legislaţia incidentă în acest domeniu, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au cooperat nemijlocit şi au acţionat împreună cu specialişti din componenţa diferitelor instituţii care, potrivit legii, au competenţă, atribuţii legale şi expertiză pe problematica ce a făcut obiectul acţiunii (unităţi fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de muncă).

Echipele de control au efectuat verificări şi controale la 1.107 agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. În urma acestor activităţi au fost constatate 84 de fapte de natură penală pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 85 de persoane.

Din totalul faptelor descoperite, 65 sunt prevăzute de legislaţia privind protecţia mediului, 12 sunt prevăzute de normele privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase, restul faptelor fiind prevăzute de alte legi.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 8.976 de kilograme şi 10.983 litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 174.680 lei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde