Oficial maghiar: Investind în irigații, putem să producem legume și fructe suficient pentru a exporta în țările vecine

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , , ,

Cu un sistem de irigații bine pus la punct, Ungaria poate produce suficiente legume și fructe pentru a acoperi atât piața internă, cât și nevoile de consum din cele patru țări vecine, a declarat la începutul lunii martie Béla Martonffy, președintele asociației maghiare de profil Fruitveb.

fructe-unguresti-export

La rândul său, secretarul de stat János Lázár a precizat că, în prezent, doar 120.000 de hectare sunt irigate în Ungaria, suprafață pe care guvernul intenționează să o dubleze în anii următori.

Acesta a anunțat că un obiectiv important al Guvernului va fi asigurarea unei ape ieftine pentru agricultori sau „chiar gratuită”.

Începând din 2014, Ministerul ungar de Interne administrează cei 28.000 de kilometri de canale de irigații, inclusiv stațiile de pompare și infrastructura aferentă. János Lázár a precizat că va intra în sarcina ministerului asigurarea apei pentru agricultori utilizând resursele bugetare oferite de Uniunea Europeană, în intervalul 2014-2020.

Săptămâna trecută, un oficial din cadrul Ministerului Dezvoltării Rurale a declarat că în 2013 „agricultura a fost motorul economiei țării”. În următorii ani, potrivit acestuia, fermierii maghiari vor primi o subvenție pe suprafață de circa 127 euro/ha, completată de 77 euro/ha pentru partea de „înverzire” și de alți 64 euro/ha destinați tinerilor fermieri.

În România, în anii următori vor fi avantajați fermierii care lucrează suprafețe cuprinse între 5 și 30 de hectare. Aceștia ar urma să primească 220 de euro pe hectar, sumă care va crește progresiv la 245 de euro pe hectar până în 2020.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde