agromonitor: Oficial maghiar: Investind în irigații, putem să producem legume și fructe suficient pentru a exporta în țările vecine

Oficial maghiar: Investind în irigații, putem să producem legume și fructe suficient pentru a exporta în țările vecine

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , , ,

Cu un sistem de irigații bine pus la punct, Ungaria poate produce suficiente legume și fructe pentru a acoperi atât piața internă, cât și nevoile de consum din cele patru țări vecine, a declarat la începutul lunii martie Béla Martonffy, președintele asociației maghiare de profil Fruitveb.

fructe-unguresti-export

La rândul său, secretarul de stat János Lázár a precizat că, în prezent, doar 120.000 de hectare sunt irigate în Ungaria, suprafață pe care guvernul intenționează să o dubleze în anii următori.

Acesta a anunțat că un obiectiv important al Guvernului va fi asigurarea unei ape ieftine pentru agricultori sau „chiar gratuită”.

Începând din 2014, Ministerul ungar de Interne administrează cei 28.000 de kilometri de canale de irigații, inclusiv stațiile de pompare și infrastructura aferentă. János Lázár a precizat că va intra în sarcina ministerului asigurarea apei pentru agricultori utilizând resursele bugetare oferite de Uniunea Europeană, în intervalul 2014-2020.

Săptămâna trecută, un oficial din cadrul Ministerului Dezvoltării Rurale a declarat că în 2013 „agricultura a fost motorul economiei țării”. În următorii ani, potrivit acestuia, fermierii maghiari vor primi o subvenție pe suprafață de circa 127 euro/ha, completată de 77 euro/ha pentru partea de „înverzire” și de alți 64 euro/ha destinați tinerilor fermieri.

În România, în anii următori vor fi avantajați fermierii care lucrează suprafețe cuprinse între 5 și 30 de hectare. Aceștia ar urma să primească 220 de euro pe hectar, sumă care va crește progresiv la 245 de euro pe hectar până în 2020.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor