agromonitor: O nouă paradigmă agrară în Romȃnia – conferinţă RO PAC pe 31 octombrie

O nouă paradigmă agrară în Romȃnia – conferinţă RO PAC pe 31 octombrie

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Joi, 31 Octombrie 2013, între orele 16.00 – 18.00, în Sala Centrului de Presă din cadrul Indagra (Centrul Expoziţional ROMEXPO) se desfăşoară conferinţa „O nouă paradigmă agrară în Romȃnia”. Evenimentul este organizat de Confederaţia Asociaţiilor Tărăneşti din Romȃnia – CATAR şi Alianţa RO PAC.

Vor fi prezenţi:

Ioan Agapi, Director General, Federaţia Agricultorilor de Munte Dorna – FAMD;
Csaba Sebestyen, Preşedinte, Asociaţia Agricultorilor Maghiari din Romania, AAMR;
Răzvan Popa, Director, Fundaţia ADEPT Transilvania;
Tiberiu Stef, Director General, Asociaţia Agrom RO, Mureş;
Alin Prunean, Preşedinte, Asociaţia de Dezvoltare şi Educaţie AGAPIS, Sălaj;
Claudiu Frȃnc, Preşedinte, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Alianţa ROPAC;
Alin Bogdan Buzescu, preşedinte, Confederaţia Asociaţiilor Tărăneşti din România CATAR;
Avram Fiţiu, Secretar General, Federaţia Naţionala de Agricultură Ecologică şi alţii.

De asemenea, vor fi prezenţi şi alţi lideri de organizaţii de fermieri din ţară, parteneri în cadrul CATAR sau al Alianţei ROPAC.

Potrivit organizatorilor, ca urmare a acordului politic din 26 iunie 2013, semnat de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei, statele membre pot începe să-şi definitiveze programele naţionale proprii de dezvoltare rurală.

România are astfel şansa ca în acest an să propună, să dezbată public şi să încheie, pentru prima dată de la revoluţie, o strategie naţională unitară de dezvoltare rurală, în agricultură, pentru un orizont de timp mediu – lung: 2014 – 2020 – 2030.

„Alianţa ROPAC din care face parte şi CATAR a venit în întâmpinarea Ministerului Agriculturii cu propria propunere a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru următoarea perioadă de programare financiară 2014 – 2020. Vom vorbi despre tineri fermieri, agricultura montană, cooperare şi asociere, inovare, biodiversitate şi mediu, pilonul I şi pilonul II dar şi despre fermele familiale. Vom vorbi despre organizare la nivel naţional, camere agricole, pieţe de desfacere. Vom vorbi de renaşterea Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală dar şi despre organizarea tinerilor fermieri la nivel naţional”, spun organizatorii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor