O nouă paradigmă agrară în Romȃnia – conferinţă RO PAC pe 31 octombrie

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Joi, 31 Octombrie 2013, între orele 16.00 – 18.00, în Sala Centrului de Presă din cadrul Indagra (Centrul Expoziţional ROMEXPO) se desfăşoară conferinţa „O nouă paradigmă agrară în Romȃnia”. Evenimentul este organizat de Confederaţia Asociaţiilor Tărăneşti din Romȃnia – CATAR şi Alianţa RO PAC.

Vor fi prezenţi:

Ioan Agapi, Director General, Federaţia Agricultorilor de Munte Dorna – FAMD;
Csaba Sebestyen, Preşedinte, Asociaţia Agricultorilor Maghiari din Romania, AAMR;
Răzvan Popa, Director, Fundaţia ADEPT Transilvania;
Tiberiu Stef, Director General, Asociaţia Agrom RO, Mureş;
Alin Prunean, Preşedinte, Asociaţia de Dezvoltare şi Educaţie AGAPIS, Sălaj;
Claudiu Frȃnc, Preşedinte, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Alianţa ROPAC;
Alin Bogdan Buzescu, preşedinte, Confederaţia Asociaţiilor Tărăneşti din România CATAR;
Avram Fiţiu, Secretar General, Federaţia Naţionala de Agricultură Ecologică şi alţii.

De asemenea, vor fi prezenţi şi alţi lideri de organizaţii de fermieri din ţară, parteneri în cadrul CATAR sau al Alianţei ROPAC.

Potrivit organizatorilor, ca urmare a acordului politic din 26 iunie 2013, semnat de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul Europei, statele membre pot începe să-şi definitiveze programele naţionale proprii de dezvoltare rurală.

România are astfel şansa ca în acest an să propună, să dezbată public şi să încheie, pentru prima dată de la revoluţie, o strategie naţională unitară de dezvoltare rurală, în agricultură, pentru un orizont de timp mediu – lung: 2014 – 2020 – 2030.

„Alianţa ROPAC din care face parte şi CATAR a venit în întâmpinarea Ministerului Agriculturii cu propria propunere a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru următoarea perioadă de programare financiară 2014 – 2020. Vom vorbi despre tineri fermieri, agricultura montană, cooperare şi asociere, inovare, biodiversitate şi mediu, pilonul I şi pilonul II dar şi despre fermele familiale. Vom vorbi despre organizare la nivel naţional, camere agricole, pieţe de desfacere. Vom vorbi de renaşterea Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală dar şi despre organizarea tinerilor fermieri la nivel naţional”, spun organizatorii.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde