agromonitor: Noua variantă a PNDR 2014-2020 va fi transmisă Comisiei pe 15 martie

Fonduri europene 2014

Noua variantă a PNDR 2014-2020 va fi transmisă Comisiei pe 15 martie

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , ,

Potrivit secretarului de stat în MADR, George Turtoi, România va transmite Comisiei Europene o nouă variantă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 -2020, document ce stă la baza alocării fondurilor europene pentru agricultură începând din acest an.

fonduri-europene-agricultura-2014 „După finalizarea consultărilor cu actorii implicați în mediul rural din România, pe diverse domenii de activitate, vom da forma finală a PNDR 2014-2020, iar la sfârșitul săptămânii viitoare, în 15 martie, o să-l transmitem la Bruxelles sub formă de prim draft, ca să putem începe dezbaterile tehnice. Chiar dacă nu au apărut încă regulamentele europene și nu putem trimite oficial programul, vrem să începem consultările tehnice. Semnalele sunt că vor ieși regulamentele în aprilie și sperăm ca până la finele lunii aprilie să avem o formă pe care să o putem trimite oficial la Bruxelles pentru a putea fi aprobat programul cât mai rapid”, a declarat George Turtoi, potrivit Agerpres.

Săptămâna aceasta au avut loc noi dezbateri cu privire la cele 14 măsuri din viitorul PNDR, măsuri prin intermediul cărora agricultorii vor primi fonduri europene până în 2020. Acesta a mai declarat că autoritățile sunt în măsură să deschidă campaniile de depunere de proiecte imediat după apariția regulamentelor europene și după transmiterea variantei oficiale a PNDR. Acesta a estimat că acest lucru va fi posibil începând din luna mai.

„Noi am încercat acum să facem o variantă de PNDR mult mai „light”, mai subțire, nu am mai detaliat anumite aspecte. În opinia mea, este prea mult simplificată. De ce? Pentru că în mod sigur Comisia va cere să o mai încărcăm. De ce s-o trimit eu direct încărcată și ulterior să mă leg de mâini și de picioare cu toate detaliile pe care le-am prins, iar Comisia Europeană să mai adauge alte detalii. O să ajungem astfel la un program la fel de încărcat cum este cel de acum. Așa le trimit o formă mult simplificată și dacă solicită niște adăugiri — sunt convins că o vor face, mai ales pe partea de selecție și de eligibilitate — vom completa doar acolo unde le solicită”, a explicat secretarul de stat, care anterior instalării în această funcție a condus APDRP – Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, organism care gestionează fondurile europene destinate agricultorilor.

„Dacă nu apar regulamentele europene nu ai cum să lansezi nicio sesiune măsură pentru că nu ai cum să-ți trimiți PNDR-ul oficial și nu ai cum să-ți asumi răspunderea pe el. Logica este ca, după ce trimitem varianta oficială, să nu mai așteptăm până la aprobarea lui, ci să ne asumăm răspunderea ca stat membru și să lansăm sesiunea. Noi suntem pregătiți să o lansăm a doua zi după ce am trimis oficial noul PNDR”, a mai spus George Turtoi.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor