agromonitor: Noua clasificare a carcaselor de porci

Noua clasificare a carcaselor de porci

| Porcine, Zootehnie | de

Etichete: , ,

controale-ansvsa

Ministerul Agriculturii a publicat proiectul hotărârii care aprobă Normele tehnice de clasificare a carcaselor de porci.

La data intrării în vigoare a actului normativ ba fi abrogat Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 457/2004 pentru aprobarea Normelor tehnice de clasificare a carcaselor de porci, ordin care era în vigoare din iunie 2004.

Pentru toate carcasele de porci sacrificaţi în toate abatoarele se întocmesc obligatoriu rapoarte de clasificare, în care se înregistrează, conform SIGRAC, următoarele categorii de carcase:

a) C – carcase care se clasifică, pentru care se înregistrează greutatea, grosimea slăninii, grosimea muşchiului, conţinutul de carne macră estimat şi clasele de calitate. În această categorie sunt incluse carcasele de porci castraţi şi femele, cu greutatea caldă finală între 50 kg – 120 kg.
b) X – carcase care nu se clasifică, pentru care se înregistrează numai greutatea. În această categorie sunt incluse carcasele de vieri, vieruşi şi scroafe, cu greutatea caldă finală între 50 kg – 120 kg, precum şi toate carcasele cu greutatea caldă finală mai mare de 120 kg.
c) T – carcase care nu se clasifică, pentru care se înregistrează numai greutatea. În această categorie sunt incluse toate carcasele cu greutatea caldă finală mai mică de 50 kg.

Modul de realizare a carcasei prezentată standard:

a) înjunghierea şi sângerarea se fac în conformitate cu normele sanitare veterinare;
b) eviscerarea se face prin îndepărtarea organelor conţinute în cavitatea toracică şi abdominală: laringele, esofagul, traheea, plămânii, inima, osânza, splina, ficatul, pancreasul, rinichii, stomacul şi grăsimea din jurul epiplonului, intestinele şi grăsimea din jurul intestinelor, pilierii diafragmatici, diafragma;
c) limba se îndepărtează cu muşchii aferenţi, dar evitându-se o decupare excesivă;
d) vena jugulară, grăsimea adiacentă, ganglionii limfatici şi cheagurile de sânge se îndepărtează;
e) organele genitale se îndepărtează cu muşchii aferenţi, dar evitându-se o decupare excesivă;
f) rectul se îndepărtează cu muşchii aferenţi, dar evitându-se o decupare excesivă;
g) părul se îndepărtează, după opărire;
h) ongloanele se îndepărtează după opărire.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor