agromonitor: Muzeul Viu al Satului Bănățean va aduce locuitori în casele bătrânești

Muzeul Viu al Satului Bănățean va aduce locuitori în casele bătrânești

| Actualitate | de

Casele tradiţionale de la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara vor putea fi locuite de familii care vor ocupa casele bătrâneşti în mod gratuit, dar vor trebui să devină ghizi pentru turişti, să le povestească despre obiceiurile locului şi să promoveze agroturismul, făcând şi demonstraţii de prelucrare a lutului până la transformarea lui în vase şi ulcele sau de tors fuiorul până ce firul devine pulover, ciorapi, pătură sau covor.

Proiectul autorităţilor judeţene este înscris într-un parteneriat intitulat ‘Muzeul Viu al Satului Bănăţean’, împreună cu omologii din Csongrad (Ungaria) şi care vizează tradiţia şi multiculturalitate. Lider de proiect este Agenţia de Dezvoltare Economico – Socială Timiş.

Claudiu Ilaş, directorul Muzeului Satului Bănăţean, precizează că nu e vorba de familii care vor locui cu adevărat în casele de patrimoniu.

„Cred că vor fi nişte actori care vor juca un rol, vor sta la muzeu pe timpul programului in­stituţiei, se vor ocupa cu îndeletnicirile casnice specifice acelor vremuri şi vor primi un salariu pentru aceasta. Nu vor locui permanent. Nu îşi doreşte nimeni să se întoarcă la vremurile fără electricitate sau televizor”, spune directorul Muzeului.

Potrivit acestuia, vor fi patru familii de etnii diferite – română, maghiară, șvabă și sârbă.

Muzeul-Satului-Banatean

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor