agromonitor: Muzeul Viu al Satului Bănățean va aduce locuitori în casele bătrânești

Muzeul Viu al Satului Bănățean va aduce locuitori în casele bătrânești

| Actualitate | de

Casele tradiţionale de la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara vor putea fi locuite de familii care vor ocupa casele bătrâneşti în mod gratuit, dar vor trebui să devină ghizi pentru turişti, să le povestească despre obiceiurile locului şi să promoveze agroturismul, făcând şi demonstraţii de prelucrare a lutului până la transformarea lui în vase şi ulcele sau de tors fuiorul până ce firul devine pulover, ciorapi, pătură sau covor.

Proiectul autorităţilor judeţene este înscris într-un parteneriat intitulat ‘Muzeul Viu al Satului Bănăţean’, împreună cu omologii din Csongrad (Ungaria) şi care vizează tradiţia şi multiculturalitate. Lider de proiect este Agenţia de Dezvoltare Economico – Socială Timiş.

Claudiu Ilaş, directorul Muzeului Satului Bănăţean, precizează că nu e vorba de familii care vor locui cu adevărat în casele de patrimoniu.

„Cred că vor fi nişte actori care vor juca un rol, vor sta la muzeu pe timpul programului in­stituţiei, se vor ocupa cu îndeletnicirile casnice specifice acelor vremuri şi vor primi un salariu pentru aceasta. Nu vor locui permanent. Nu îşi doreşte nimeni să se întoarcă la vremurile fără electricitate sau televizor”, spune directorul Muzeului.

Potrivit acestuia, vor fi patru familii de etnii diferite – română, maghiară, șvabă și sârbă.

Muzeul-Satului-Banatean

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor