Muzeul Satului din București: Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii!

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ vă invită în perioada 11 — 13 aprilie 2014, la evenimentul dedicat sărbătorilor pascale Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii, înscris în programul Datini și obiceiuri de peste an.

Între orele 09.00 — 19.00, vizitatorii vor descoperi pe aleile muzeului meșteri populari și creațiile lor, preparate din gastronomia tradițională, produse bio, vin și flori.

Printre surprizele oferite vizitatorilor se numără expoziția Icoanele Învierii, autor Elena Adriana Popa, obiceiul popular Lăzărelul, cu participarea Ansamblului folcloric ‘Dunărica’ — com. Năsturelu, jud. Teleorman.

Corul Regal, muzicienii Adrian Drăgoescu și Andrei Theodoru, grupul de muzică psaltică Anton Pann al Patriarhiei Române, Gelul Voicu și Taraful și valoroși interpreți de muzică populară vă invită să ascultați muzică corală, pricesne (cântece religioase dedicate sărbătorilor pascale) și cântece de primăvară.

vin-floriile-datini-florii-muzeul-satului

Împreună cu Editura Paideia — Divizia Bucătăria lui Radu vă invităm la o întâlnire între specialiști și publicul larg întitulată Sâmbăta lui Lazăr — semnificații și simboluri; puțin din istorie, puțin din folclor…credințe sau necredințe legate de Sâmbăta lui Lazăr, originea acestui obicei, cunoscut în popor precum Plăcintele lui Lazăr, demonstrație culinară.

Pentru marele public, o întâlnire coregrafică cu Ansamblul de dansuri aromâne Pilisterlu al Societății Culturale Aromâne.

Cei mici însoțiți de părinți și bunici pot participa la ateliere icoane pe sticlă, ouă încondeiate, coordonate cu măiestrie de meșteri populari invitați la târg.

Potrivit reprezentanților muzeului, cei care poarta nume de flori au acces gratuit pe baza cărții de identitate.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde