agromonitor: Muzeul Satului din București: Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii!

Muzeul Satului din București: Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii!

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ vă invită în perioada 11 — 13 aprilie 2014, la evenimentul dedicat sărbătorilor pascale Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii, înscris în programul Datini și obiceiuri de peste an.

Între orele 09.00 — 19.00, vizitatorii vor descoperi pe aleile muzeului meșteri populari și creațiile lor, preparate din gastronomia tradițională, produse bio, vin și flori.

Printre surprizele oferite vizitatorilor se numără expoziția Icoanele Învierii, autor Elena Adriana Popa, obiceiul popular Lăzărelul, cu participarea Ansamblului folcloric ‘Dunărica’ — com. Năsturelu, jud. Teleorman.

Corul Regal, muzicienii Adrian Drăgoescu și Andrei Theodoru, grupul de muzică psaltică Anton Pann al Patriarhiei Române, Gelul Voicu și Taraful și valoroși interpreți de muzică populară vă invită să ascultați muzică corală, pricesne (cântece religioase dedicate sărbătorilor pascale) și cântece de primăvară.

vin-floriile-datini-florii-muzeul-satului

Împreună cu Editura Paideia — Divizia Bucătăria lui Radu vă invităm la o întâlnire între specialiști și publicul larg întitulată Sâmbăta lui Lazăr — semnificații și simboluri; puțin din istorie, puțin din folclor…credințe sau necredințe legate de Sâmbăta lui Lazăr, originea acestui obicei, cunoscut în popor precum Plăcintele lui Lazăr, demonstrație culinară.

Pentru marele public, o întâlnire coregrafică cu Ansamblul de dansuri aromâne Pilisterlu al Societății Culturale Aromâne.

Cei mici însoțiți de părinți și bunici pot participa la ateliere icoane pe sticlă, ouă încondeiate, coordonate cu măiestrie de meșteri populari invitați la târg.

Potrivit reprezentanților muzeului, cei care poarta nume de flori au acces gratuit pe baza cărții de identitate.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor