agromonitor: Munții României – în perspectiva 2014-2020 și a dezvoltării durabile

Munții României – în perspectiva 2014-2020 și a dezvoltării durabile

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

ministerul-agriculturii Miercuri, 4 decembrie 2013, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a participat la dezbaterea ”Munții României – în perspectiva 2014-2020 și a dezvoltării durabile”, organizată de Academia Română, în colaborare cu Forumul Montan din România, Consiliul Național al Muntelui și Centrul de Economie Montană cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui 2013, la sediul Academiei Române.

În cadrul dezbaterii au luat cuvântul academicianul Ionel Haiduc, președintele Academiei Române și al Consiliului Național al Muntelui, academicianul Cristian Hera, vicepreședintele Academiei Române și membru al Consiliului Național al Muntelui, precum și academicianul Păun, Ion Otiman, secretarul general al Academiei Române, membru de onoare al Forumului Montan din România, s.a.

Discuțiile dintre participanți au vizat aspecte ale zonei montane în strategia agroalimentară și de dezvoltare rurală a României, conceptul agro-forestier în zonele montane, dimensiunea antreprenorială a dezvoltării zonei montane în județul Neamț, precum și conceptul de ”strategie multianuală de dezvoltare montană durabilă” – Orizont 2040 și perspectivele noului Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 privind zona montană.

Zona montană a României prezintă un potențial ridicat de investiții, având ca bază volumul mare de resurse naturale valoroase și diverse, precum și forța de muncă calificată, specializată în procesarea acestor resurse și constituie una din prioritățile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în elaborarea noului Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor