agromonitor: Mortalitate apicolă de până la 80% în stupi, datorită tratamentelor la rapiță în perioada înfloritului

Mortalitate apicolă de până la 80% în stupi, datorită tratamentelor la rapiță în perioada înfloritului

| Apicultura, Zootehnie | de

Etichete: , , , ,

Peste 1500 de familii de albine au fost afectate de tratamentele efectuate la rapiță în comuna Oporelu, județul Olt. Apicultorii spun că mortalitatea în stupi este de 70-80%.

albine-cules-harghita-apicultura

Cultivatorii susțin că au anunțat din timp data la care vor fi administrate tratamentele în câmp. În prezent, se află în derulare o anchetă pentru a identifica dacă au fost respectate toate procedurile.

Au fost prelevate probe pentru identificarea substanței utilizate pentru tratament.

În total, au fost afectați 12 apicultori din zonă. Mulți dintre aceștia obținuseră fonduri europene iar proiectele se aflau în derulare. Pentru a nu pierde banii primiți de la Uniunea Europeană, ei trebuie să își refacă numărul de familii de albine.

În luna aprilie, Camera Deputaților a respins proiectul de modificare a Legii apiculturii, care propunea introducerea a două paragrafe care să reglementeze procedura de efectuare a tratamentelor fitosanitare pentru a reduce riscul afectării polenizatorilor și entomofaunei utile.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor