agromonitor: Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit luni, la Bruxelles, cu oficiali ai Comisiei Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit luni, la Bruxelles, cu oficiali ai Comisiei Europene

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , , , ,

eugen-teodorovici Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a efectuat luni, 10 iunie, o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu oficiali ai Comisiei Europene printre care Walter Deffaa, director general pentru politică regională, Francisco Merchan Cantos, director audit în cadrul Direcţiei Generale pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, respectiv cu Panayotis Stamatopoulos, șef Unitate în cadrul Direcţiei Generale piaţă internă şi servicii.

Discuţiile Ministrului Fondurilor Europene cu Walter Deffaa, director general pentru Politică Regională şi Urbană, au vizat gestionarea fondurilor europene în actuala perioadă de programare, dar şi pregătirile României pentru viitoarea perioadă de programare.

“Atât stadiul actual de implementare, inclusiv deblocarea celor două programe operaţionale care sunt încă presuspendate, cât şi procesul de programare pentru perioada 2014-2020 au o importanţă deosebită pentru România. În ceea ce priveşte următorul exerciţiu financiar, prioritatea noastră este să îmbunătăţim calitatea documentelor de programare, în conformitate cu noile cerinţe la nivel european şi ţinând cont de lecţiile învăţate în perioada 2007-2013”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Tot în cadrul acestei întâlniri, cei doi oficiali au discutat evoluţiile şi măsurile luate pentru reluarea plăţilor de către Comisia Europeană pe Programul Sectorial Transport (POS Transport) şi pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

În cadrul întrevederii cu Francisco Merchan Cantos, director audit în cadrul Direcţiei Generale pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Ministrul Fondurilor Europene a prezentat informaţii referitoare la implementarea Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative, respectiv a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

POS Transport şi POS CCE sunt încă presuspendate, însă autorităţile române au luat măsurile necesare pentru reluarea plăţilor de către Comisie în perioada următoare. Ca urmare a măsurilor implementate de Guvernului României, în acest an Comisia a reluat plăţile pe alte două programe care au fost presuspendate din cauza deficienţelor apărute în utilizarea fondurilor europene în perioada 2009-2011.

Mai precis, în februarie 2013 a fost deblocat POS DRU, iar în prezent rata de absobţie aferentă acestui program s-a dublat, majorându-se de la 7,73% la sfârşitul lunii ianuarie 2013 la 16,28% în prezent.

Totodată, la sfârşitul lunii aprilie, Comisia a reluat plăţile pe patru axe ale Programului Operaţional Regional. Rata de absorbţie aferentă acestui program a crescut de la 24,70% la sfârşitul lunii aprilie a.c. la 29,56% în prezent.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor