Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit luni, la Bruxelles, cu oficiali ai Comisiei Europene

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , , , ,

eugen-teodorovici Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a efectuat luni, 10 iunie, o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu oficiali ai Comisiei Europene printre care Walter Deffaa, director general pentru politică regională, Francisco Merchan Cantos, director audit în cadrul Direcţiei Generale pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, respectiv cu Panayotis Stamatopoulos, șef Unitate în cadrul Direcţiei Generale piaţă internă şi servicii.

Discuţiile Ministrului Fondurilor Europene cu Walter Deffaa, director general pentru Politică Regională şi Urbană, au vizat gestionarea fondurilor europene în actuala perioadă de programare, dar şi pregătirile României pentru viitoarea perioadă de programare.

“Atât stadiul actual de implementare, inclusiv deblocarea celor două programe operaţionale care sunt încă presuspendate, cât şi procesul de programare pentru perioada 2014-2020 au o importanţă deosebită pentru România. În ceea ce priveşte următorul exerciţiu financiar, prioritatea noastră este să îmbunătăţim calitatea documentelor de programare, în conformitate cu noile cerinţe la nivel european şi ţinând cont de lecţiile învăţate în perioada 2007-2013”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Tot în cadrul acestei întâlniri, cei doi oficiali au discutat evoluţiile şi măsurile luate pentru reluarea plăţilor de către Comisia Europeană pe Programul Sectorial Transport (POS Transport) şi pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

În cadrul întrevederii cu Francisco Merchan Cantos, director audit în cadrul Direcţiei Generale pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Ministrul Fondurilor Europene a prezentat informaţii referitoare la implementarea Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative, respectiv a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

POS Transport şi POS CCE sunt încă presuspendate, însă autorităţile române au luat măsurile necesare pentru reluarea plăţilor de către Comisie în perioada următoare. Ca urmare a măsurilor implementate de Guvernului României, în acest an Comisia a reluat plăţile pe alte două programe care au fost presuspendate din cauza deficienţelor apărute în utilizarea fondurilor europene în perioada 2009-2011.

Mai precis, în februarie 2013 a fost deblocat POS DRU, iar în prezent rata de absobţie aferentă acestui program s-a dublat, majorându-se de la 7,73% la sfârşitul lunii ianuarie 2013 la 16,28% în prezent.

Totodată, la sfârşitul lunii aprilie, Comisia a reluat plăţile pe patru axe ale Programului Operaţional Regional. Rata de absorbţie aferentă acestui program a crescut de la 24,70% la sfârşitul lunii aprilie a.c. la 29,56% în prezent.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde