agromonitor: Miniştrii Mediului din ţările UE s-au reunit la Dublin, în şedinţa Consiliului Informal de Mediu

Miniştrii Mediului din ţările UE s-au reunit la Dublin, în şedinţa Consiliului Informal de Mediu

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , , ,

ministerial_meetings_in_dublin-content_scroller

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a participat, în perioada 22-23 aprilie 2013, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene ce se desfăşoară la Dublin, Irlanda.

În cadrul primei sesiuni a Consiliului informal de Mediu au avut loc discuţii pe marginea recentei Comunicări a Comisiei Europene, „Crearea pieţei unice pentru produse ecologice”. Analiza şi discuţiile purtate au fost concentrate pe modalitatea în care piaţa internă a UE poate juca un rol cât mai important în recompensare produselor eficiente şi poate facilita includerea sporită a produselor şi a practicilor ecologice pe piaţa UE. Metodele de măsurare a performanţelor de mediu ale produselor, dar şi ale organizaţiilor, recomandate de Comisie, vor fi supuse, începând din 2013, unei faze de testare/proiect – pilot de către sectorul privat, printr-o participare voluntară a părţilor interesate, pe o perioadă de 3 ani. După faza pilot, Comisia Europeană va evalua progresul înregistrat şi pe baza acestor rezultate va elabora propuneri.

În intervenţia sa, şeful delegaţiei române, ministrul Rovana Plumb, a subliniat necesitatea identificării de soluţii fezabile, care să răspundă provocărilor actuale, referitoare la limitarea resurselor naturale şi degradarea din ce în ce mai accentuată a mediului.

„În acest scop, o piaţă unică a produselor verzi, concentrată în special la nivelul IMM-urilor, poate ajuta economia să se adapteze la constrângerile de mediu şi resurse, în scopul îmbunătăţirii competitivităţii şi creării de noi locuri de munca”, a precizat ministrul Plumb.

În continuare, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice a subliniat necesitatea identificării de mecanisme financiare inovative şi a dezvoltării de parteneriate public-privat, evidenţiind acordurile voluntare dintre autorităţile publice, societăţile comerciale şi ONG-uri, care funcţionează din ce în ce mai mult în România, în domeniul managementului deşeurilor.

În discursul său, Secretarul de stat, Elena Dumitru, membră a delegaţiei României la Consiliul Informal de Mediu, a accentuat importanţa campaniilor de conştientizare care se organizează în România în ceea ce priveşte aplicarea schemei EMAS şi etichetei ecologice, aspect apreciat ulterior de Preşedinţia irlandeză a UE în concluziile acestei sesiuni.

Comments are closed at this time.

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor