agromonitor: Miniştrii Mediului din ţările UE s-au reunit la Dublin, în şedinţa Consiliului Informal de Mediu

Miniştrii Mediului din ţările UE s-au reunit la Dublin, în şedinţa Consiliului Informal de Mediu

| Actualitate, Extern | de

Etichete: , , , ,

ministerial_meetings_in_dublin-content_scroller

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a participat, în perioada 22-23 aprilie 2013, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene ce se desfăşoară la Dublin, Irlanda.

În cadrul primei sesiuni a Consiliului informal de Mediu au avut loc discuţii pe marginea recentei Comunicări a Comisiei Europene, „Crearea pieţei unice pentru produse ecologice”. Analiza şi discuţiile purtate au fost concentrate pe modalitatea în care piaţa internă a UE poate juca un rol cât mai important în recompensare produselor eficiente şi poate facilita includerea sporită a produselor şi a practicilor ecologice pe piaţa UE. Metodele de măsurare a performanţelor de mediu ale produselor, dar şi ale organizaţiilor, recomandate de Comisie, vor fi supuse, începând din 2013, unei faze de testare/proiect – pilot de către sectorul privat, printr-o participare voluntară a părţilor interesate, pe o perioadă de 3 ani. După faza pilot, Comisia Europeană va evalua progresul înregistrat şi pe baza acestor rezultate va elabora propuneri.

În intervenţia sa, şeful delegaţiei române, ministrul Rovana Plumb, a subliniat necesitatea identificării de soluţii fezabile, care să răspundă provocărilor actuale, referitoare la limitarea resurselor naturale şi degradarea din ce în ce mai accentuată a mediului.

„În acest scop, o piaţă unică a produselor verzi, concentrată în special la nivelul IMM-urilor, poate ajuta economia să se adapteze la constrângerile de mediu şi resurse, în scopul îmbunătăţirii competitivităţii şi creării de noi locuri de munca”, a precizat ministrul Plumb.

În continuare, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice a subliniat necesitatea identificării de mecanisme financiare inovative şi a dezvoltării de parteneriate public-privat, evidenţiind acordurile voluntare dintre autorităţile publice, societăţile comerciale şi ONG-uri, care funcţionează din ce în ce mai mult în România, în domeniul managementului deşeurilor.

În discursul său, Secretarul de stat, Elena Dumitru, membră a delegaţiei României la Consiliul Informal de Mediu, a accentuat importanţa campaniilor de conştientizare care se organizează în România în ceea ce priveşte aplicarea schemei EMAS şi etichetei ecologice, aspect apreciat ulterior de Preşedinţia irlandeză a UE în concluziile acestei sesiuni.

Comments are closed at this time.

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor