Miniştrii Mediului din ţările UE s-au reunit la Dublin, în şedinţa Consiliului Informal de Mediu

| Actualitate, Extern | de

Actualizat: 27 aprilie 2013

Etichete: , , , ,

ministerial_meetings_in_dublin-content_scroller

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a participat, în perioada 22-23 aprilie 2013, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene ce se desfăşoară la Dublin, Irlanda.

În cadrul primei sesiuni a Consiliului informal de Mediu au avut loc discuţii pe marginea recentei Comunicări a Comisiei Europene, „Crearea pieţei unice pentru produse ecologice”. Analiza şi discuţiile purtate au fost concentrate pe modalitatea în care piaţa internă a UE poate juca un rol cât mai important în recompensare produselor eficiente şi poate facilita includerea sporită a produselor şi a practicilor ecologice pe piaţa UE. Metodele de măsurare a performanţelor de mediu ale produselor, dar şi ale organizaţiilor, recomandate de Comisie, vor fi supuse, începând din 2013, unei faze de testare/proiect – pilot de către sectorul privat, printr-o participare voluntară a părţilor interesate, pe o perioadă de 3 ani. După faza pilot, Comisia Europeană va evalua progresul înregistrat şi pe baza acestor rezultate va elabora propuneri.

În intervenţia sa, şeful delegaţiei române, ministrul Rovana Plumb, a subliniat necesitatea identificării de soluţii fezabile, care să răspundă provocărilor actuale, referitoare la limitarea resurselor naturale şi degradarea din ce în ce mai accentuată a mediului.

„În acest scop, o piaţă unică a produselor verzi, concentrată în special la nivelul IMM-urilor, poate ajuta economia să se adapteze la constrângerile de mediu şi resurse, în scopul îmbunătăţirii competitivităţii şi creării de noi locuri de munca”, a precizat ministrul Plumb.

În continuare, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice a subliniat necesitatea identificării de mecanisme financiare inovative şi a dezvoltării de parteneriate public-privat, evidenţiind acordurile voluntare dintre autorităţile publice, societăţile comerciale şi ONG-uri, care funcţionează din ce în ce mai mult în România, în domeniul managementului deşeurilor.

În discursul său, Secretarul de stat, Elena Dumitru, membră a delegaţiei României la Consiliul Informal de Mediu, a accentuat importanţa campaniilor de conştientizare care se organizează în România în ceea ce priveşte aplicarea schemei EMAS şi etichetei ecologice, aspect apreciat ulterior de Preşedinţia irlandeză a UE în concluziile acestei sesiuni.

Comments are closed at this time.

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde