agromonitor: Meat & Milk 2014: Câte șanse mai are zootehnia românească?

Meat & Milk 2014: Câte șanse mai are zootehnia românească?

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

În perioada 11-12 iunie va avea loc, la Sibiu, expo-conferința Internațională Meat & Milk 2014.

meat-milk-2014

Daciana Sârbu și Viorica Dăncilă-Parlamentul European, Daniel Constantin-Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Daniel Botănoiu-Secretar de Stat în MADR, vor vorbi despre măsurile structurale luate la nivel comunitar și național, menite să eficientizeze zootehnia României, iar Nicolae Popa-APDPR, va prezenta ultimele noutăți în domeniul finanțării activității din fermele de carne și lapte.

Deosebit de interesante se vor dovedi comunicările susținute în ședințele generale de Jean-Luc Meriaux-Secretar General al UECVB și Wim Zaalmink-Cercetător în Departamentul de Inovație al Universității Wageningen-Olanda, care vor conține date relevante despre evoluția celor două sectoare, la nivel european, dar și referințe stricte la oportunitățile fermierilor români, în peisajul economic al Uniunii Europene. Precizăm că domnul Zaalmink va prezenta un studiu care va avea ca temă principală relația cu firmele de procesare ale fermierilor români producători de lapte.

În ședința generală din dimineața zilei de 11 iunie, Banca Comercială Carpatica, Partener Principal Finanțare al Expo-Conferinței, va detalia oferta de finanțare destinată fermierilor, aceasta putând fi consultată și la standul organizat în cadrul secțiunii Business to Business-B2B.

La fel de utile se vor dovedi prezentările companiilor ale căror produse și servicii se adresează inclusiv fermierilor: Gruppo AB, Cargill, BTC Europe GmbH, Danone și ACO. Tot acestora li se va adresa și oferta companiei Biotrend Plus-Bulgaria, care, la standul propriu, pe lângă oferta destinată procesatorilor, va prezenta produse și teste de laborator destinate siguranței activității din fermă.

Workshop-urile vor avea în centrul tematic și probleme ale fermierilor, acestea fiind discutate sub titlurile ‘Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieței’ și ‘Cine fură căciula sectorului românesc de carne?’

Masa rotundă televizată, care va avea loc în după-amiaza zilei de 12 iunie și care va purta titlul ‘Risc Maxim: TVA ridicat, evaziune, private label’, va reprezenta un punct din program la care vor fi invitați să asiste și să intervină toți participanții la Meat & Milk. Alături de domnii Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Sorin Minea-Președinte Romalimenta, în discuțiile cu reprezentanți ai autorităților, purtătorii de cuvânt ai intereselor fermierilor vor fi Claudiu Frânc-Președinte al FCBR și Ioan Ladoși-Președinte al APCPR.

Cu siguranță, un moment de maxim interes îl va reprezenta vizita de documentare care va fi efectuată la ferma Karpaten Meat, în cadrul căreia participanții vor lua contact cu activitatea acesteia și a Asociației Angus România, cu planul de dezvoltare și parteneriatul propus fermierilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor