agromonitor: Meat & Milk 2014: Câte șanse mai are zootehnia românească?

Meat & Milk 2014: Câte șanse mai are zootehnia românească?

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

În perioada 11-12 iunie va avea loc, la Sibiu, expo-conferința Internațională Meat & Milk 2014.

meat-milk-2014

Daciana Sârbu și Viorica Dăncilă-Parlamentul European, Daniel Constantin-Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Daniel Botănoiu-Secretar de Stat în MADR, vor vorbi despre măsurile structurale luate la nivel comunitar și național, menite să eficientizeze zootehnia României, iar Nicolae Popa-APDPR, va prezenta ultimele noutăți în domeniul finanțării activității din fermele de carne și lapte.

Deosebit de interesante se vor dovedi comunicările susținute în ședințele generale de Jean-Luc Meriaux-Secretar General al UECVB și Wim Zaalmink-Cercetător în Departamentul de Inovație al Universității Wageningen-Olanda, care vor conține date relevante despre evoluția celor două sectoare, la nivel european, dar și referințe stricte la oportunitățile fermierilor români, în peisajul economic al Uniunii Europene. Precizăm că domnul Zaalmink va prezenta un studiu care va avea ca temă principală relația cu firmele de procesare ale fermierilor români producători de lapte.

În ședința generală din dimineața zilei de 11 iunie, Banca Comercială Carpatica, Partener Principal Finanțare al Expo-Conferinței, va detalia oferta de finanțare destinată fermierilor, aceasta putând fi consultată și la standul organizat în cadrul secțiunii Business to Business-B2B.

La fel de utile se vor dovedi prezentările companiilor ale căror produse și servicii se adresează inclusiv fermierilor: Gruppo AB, Cargill, BTC Europe GmbH, Danone și ACO. Tot acestora li se va adresa și oferta companiei Biotrend Plus-Bulgaria, care, la standul propriu, pe lângă oferta destinată procesatorilor, va prezenta produse și teste de laborator destinate siguranței activității din fermă.

Workshop-urile vor avea în centrul tematic și probleme ale fermierilor, acestea fiind discutate sub titlurile ‘Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieței’ și ‘Cine fură căciula sectorului românesc de carne?’

Masa rotundă televizată, care va avea loc în după-amiaza zilei de 12 iunie și care va purta titlul ‘Risc Maxim: TVA ridicat, evaziune, private label’, va reprezenta un punct din program la care vor fi invitați să asiste și să intervină toți participanții la Meat & Milk. Alături de domnii Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Sorin Minea-Președinte Romalimenta, în discuțiile cu reprezentanți ai autorităților, purtătorii de cuvânt ai intereselor fermierilor vor fi Claudiu Frânc-Președinte al FCBR și Ioan Ladoși-Președinte al APCPR.

Cu siguranță, un moment de maxim interes îl va reprezenta vizita de documentare care va fi efectuată la ferma Karpaten Meat, în cadrul căreia participanții vor lua contact cu activitatea acesteia și a Asociației Angus România, cu planul de dezvoltare și parteneriatul propus fermierilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor