Mai multe piețe țărănești vor fi înființate în București

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Mai multe pieţe ţărăneşti urmează să fie înfiinţate în Bucureşti, proiectul fiind dezbătut în şedinţa de marţi a Consiliului General.

piete-taranesti-bucuresti

Proiectul de hotărâre privind aprobarea unui acord de colaborare între Municipalitate, Ministerul Agriculturii și Federația Agrostar are în vedere promovarea legumelor, fructelor, produselor tradiţionale româneşti şi a producătorilor români.

Piețele țărănești vor fi rezervate exclusiv producătorilor agricoli individuali sau organizaţi în orice formă asociativă.

Producătorii care vor vinde în pieţele ţărăneşti vor trebui să deţină certificate de producător valabile şi nu vor plăti taxe sau tarife pentru utilizarea tarabelor, cântarelor, a apei, a electricităţii, a spaţiilor de depozitare sau a materialelor publicitare.

Totodată, potrivit principiilor generale privind funcţionarea pieţelor ţărăneşti, „producătorii sunt în totalitate responsabili pentru produsele lor în faţa consumatorilor şi răspund pentru respectarea normelor legate de producerea, prelucrarea şi comercializarea produselor”.

Astfel, produsele agricole şi alimentare care ar putea fi comercializate în aceste pieţele vor fi legume proaspete şi conservate, fructe de livadă şi de pădure, proaspete şi conservate, miere de albine, produse tradiţionale, precum şi produse mestesugăreşti.

Dacă proiectul va fi aprobat, Ministerul Agriculturii va avea printre atribuţii, controalele în pieţele ţărăneşti privind calitatea de producător a vânzătorilor, dar şi provenienţa produselor oferite spre vânzare.

Municipalitatea va identifica locurile optime în care vor funcţiona pieţe ţărăneşti, pe care le va comunica Direcţiei pentru Agricultură a Capitalei, va acorda autorizaţiile de funcţionare şi va administra printr-un reprezentant activitatea din acestea. De asemenea, va avea în atribuţii, prin Poliţia Locală, paza şi ordinea în zonele unde vor funcţiona pieţele.

Agrostar va avea în atribuţii colaborarea cu administraţia publică locală, pentru identificarea locaţiilor destinate organizării pieţelor ţărăneşti şi comunicarea acestora cu cei interesaţi, şi se va asigura că preţurile produselor vândute în pieţele ţărăneşti nu le depăşesc pe cele din pieţele tradiţionale.

ANSVSA va elibera, prin direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv a Municipiului Bucureşti, documente de înregistrare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor mobile şi temporare de comercializare a alimentelor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde