agromonitor: Mai multe piețe țărănești vor fi înființate în București

Mai multe piețe țărănești vor fi înființate în București

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Mai multe pieţe ţărăneşti urmează să fie înfiinţate în Bucureşti, proiectul fiind dezbătut în şedinţa de marţi a Consiliului General.

piete-taranesti-bucuresti

Proiectul de hotărâre privind aprobarea unui acord de colaborare între Municipalitate, Ministerul Agriculturii și Federația Agrostar are în vedere promovarea legumelor, fructelor, produselor tradiţionale româneşti şi a producătorilor români.

Piețele țărănești vor fi rezervate exclusiv producătorilor agricoli individuali sau organizaţi în orice formă asociativă.

Producătorii care vor vinde în pieţele ţărăneşti vor trebui să deţină certificate de producător valabile şi nu vor plăti taxe sau tarife pentru utilizarea tarabelor, cântarelor, a apei, a electricităţii, a spaţiilor de depozitare sau a materialelor publicitare.

Totodată, potrivit principiilor generale privind funcţionarea pieţelor ţărăneşti, „producătorii sunt în totalitate responsabili pentru produsele lor în faţa consumatorilor şi răspund pentru respectarea normelor legate de producerea, prelucrarea şi comercializarea produselor”.

Astfel, produsele agricole şi alimentare care ar putea fi comercializate în aceste pieţele vor fi legume proaspete şi conservate, fructe de livadă şi de pădure, proaspete şi conservate, miere de albine, produse tradiţionale, precum şi produse mestesugăreşti.

Dacă proiectul va fi aprobat, Ministerul Agriculturii va avea printre atribuţii, controalele în pieţele ţărăneşti privind calitatea de producător a vânzătorilor, dar şi provenienţa produselor oferite spre vânzare.

Municipalitatea va identifica locurile optime în care vor funcţiona pieţe ţărăneşti, pe care le va comunica Direcţiei pentru Agricultură a Capitalei, va acorda autorizaţiile de funcţionare şi va administra printr-un reprezentant activitatea din acestea. De asemenea, va avea în atribuţii, prin Poliţia Locală, paza şi ordinea în zonele unde vor funcţiona pieţele.

Agrostar va avea în atribuţii colaborarea cu administraţia publică locală, pentru identificarea locaţiilor destinate organizării pieţelor ţărăneşti şi comunicarea acestora cu cei interesaţi, şi se va asigura că preţurile produselor vândute în pieţele ţărăneşti nu le depăşesc pe cele din pieţele tradiţionale.

ANSVSA va elibera, prin direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv a Municipiului Bucureşti, documente de înregistrare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor mobile şi temporare de comercializare a alimentelor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor