agromonitor: Legumele ecologice românești vor fi prezente, din aprilie, pe rafturile din magazinele Carrefour

Legumele ecologice românești vor fi prezente, din aprilie, pe rafturile din magazinele Carrefour

| Eco | de

Etichete: , , ,

carrefour

Asociația reprezentativă a agricultorilor din sectorul ecologic, Bio-România, a anunțat că legumele produse de fermierii eco din Izbiceni vor ajunge la sfârșitul acestei luni în magazinele Carrefour din București.

”În premieră, în luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume româneşti certificate ecologic, în condiţiile în care până în prezent nu se regăseau decât legume bio aduse din import. Pentru început, vom livra doar în magazinele din Bucureşti pentru că avem cantităţi limitate, dar ne vom extinde şi către cele din ţară. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al ţării, Izbiceni, unde există o suprafaţă însemnată de solarii aflate în conversie către agricultura ecologic”, a precizat Marian Cioceanu, președintele Bio-România, citat de Agerpres.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio-România a încheiat anul trecut un parteneriat cu rețeaua Carrefour pentru distribuirea legumelor ecologice românești.

„Veniturile nu asigură profitul corespunzător; aceasta nu numai din cauza cheltuielilor foarte mari ca urmare a unor prețuri care cresc încontinuu, ci și a productiilor mediocre. Producătorul nu se recompensează pe măsura muncii lui (…) Casele sau mașinile din Matca, ca și din alte zone legumicole, Vidra, Izbiceni, sunt facute cu mari sacrificii” – dr. ing. Victor Lăcătuș.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor