Irigații 2014: Statul e gata să suporte pierderile din sistem

| Actualitate, Intern | de

Etichete: ,

canal-irigatii-2014

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat în cadrul conferinței regionale a FAO care se desfășoară în aceste zile la Bucuresti că anul acesta ANIF cumpără energie la prețuri mai mici iar ministerul este gata să intervină cu prima umplere a canalelor de irigații.

„Pentru sectorul de irigaţii, marele câştig al acestui an este că de anul trecut, printr-o OUG, ANIF a devenit jucător pe piaţa de energie. Cu alte cuvinte cumpărăm la preţuri mai mici. Am dat un exemplu, preţul pentru energie reprezintă 80% din preţul pe care-l plătesc fermierii pentru apă. Acesta este anul acesta cu 25-30% mai mic decât anul trecut pentru că am cumpărat energie direct de pe bursă, chiar zilele trecute, la 168 lei/MWh, în timp ce anul trecut cumpăram la 230 lei/MWh. Deci din acest punct de vedere cred că este atractiv şi mult mai uşor, mult mai puţin costisitor pentru fermieri să irige în acest an”, a declarat ministrul Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Potrivit celor spuse de Daniel Constantin, ministerul este pregătit, dacă va fi nevoie, să intervină şi cu prima umplere a canalelor astfel încât pierderile din sistem, acolo unde sistemul este reabilitat, să nu fie suportate de către fermieri, ci de către stat.

„Deci o serie întreagă de măsuri, nu mai punem la socoteală faptul că am investit până acum, am semnat contracte în valoare de 140 milioane de euro cu organizaţiile de udători şi în următorii 2 ani de zile vom semna cu încă 370 de organizaţii încă 370 milioane de euro”, a mai precizat ministrul agriculturii.

Daniel Constantin a subliniat apoi rolul fondurilor europene pentru reabilitarea și dezvoltarea siatemului național de irigații.

„Investiţiile nu se fac peste noapte şi vom avea nevoie de 1-2-3 ani până vom reabilita toată infrastructura secundară aşa cum ne-am propus. Dar este pentru prima dată când venim şi cu un preţ mai mic şi cu fonduri europene care să rezolve toată această infrastructură”.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde