agromonitor: Investitorii chinezi sunt interesați de sectorul energetic românesc

Investitorii chinezi sunt interesați de sectorul energetic românesc

| Energie | de

Etichete: ,

România oferă tot mai multe oportunități pentru relații comerciale și investiții, iar străinii sunt din ce în ce mai interesați de piața românească a energiei regenerabile.

pret-energie-romania

La nivel global, investițiile în energia verde au crescut considerabil în ultimii ani. În acest sector, lideri de piață sunt Statele Unite ale Americii și China. La sfârșitul anului 2013, chinezii și-au exprimat intenția de a investi în România aproximativ 8,7 miliarde de euro în segmentul energetic. Printre proiectele de interes pentru China se află și și hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești.

Anul trecut, conducerea companiei chineze Ghezouba International Engineering Co (CGGC) a efectuat o serie de vizite în județul Cluj, participând la întâlniri strategice pentru implementarea proiectelor de infrastructură zonală, organizate de autoritățile locale. Companiei chineze i s-a prezentat stadiul proiectului, cât și studiul de fezabilitate pentru Hidrocentrala Tarnița—Lăpuștești.

Subiectul dezvoltării sectorului energiei regenerabile a fost atins și în cadrul recentei vizite la Stockholm a Grupului de Prietenie România — Suedia condus de senatorul Alexandru Cordoș, unde au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții Parlamentului Suedez, Susanne Eberstein, Vicepreședintele Parlamentului Suediei, reprezentanți ai Grupului parlamentar de prietenie din cadrul Parlamentului Suediei, condus de domnul Peter Jeppsen, cu domnul Harald Fries, director pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe suedez precum și cu reprezentanții ai Camerei de Comerț din Stocholm.

„Dezvoltarea sectorului energetic regenerabil poate plasa România ca un furnizor important și puternic pentru statele europene. În prezent, s-au investit 3,5 miliarde de euro în energia eoliană și în sectorul energiei solare fiind instalați circa 880 de MW la sfârșitul anului 2013. Pe acest segment, țara noastră poate să devină un partener important alături de Suedia, beneficiind astfel de expertiza acestora în domeniul energiei regenerabile” a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor