Investitorii chinezi sunt interesați de sectorul energetic românesc

| Energie | de

Etichete: ,

România oferă tot mai multe oportunități pentru relații comerciale și investiții, iar străinii sunt din ce în ce mai interesați de piața românească a energiei regenerabile.

pret-energie-romania

La nivel global, investițiile în energia verde au crescut considerabil în ultimii ani. În acest sector, lideri de piață sunt Statele Unite ale Americii și China. La sfârșitul anului 2013, chinezii și-au exprimat intenția de a investi în România aproximativ 8,7 miliarde de euro în segmentul energetic. Printre proiectele de interes pentru China se află și și hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești.

Anul trecut, conducerea companiei chineze Ghezouba International Engineering Co (CGGC) a efectuat o serie de vizite în județul Cluj, participând la întâlniri strategice pentru implementarea proiectelor de infrastructură zonală, organizate de autoritățile locale. Companiei chineze i s-a prezentat stadiul proiectului, cât și studiul de fezabilitate pentru Hidrocentrala Tarnița—Lăpuștești.

Subiectul dezvoltării sectorului energiei regenerabile a fost atins și în cadrul recentei vizite la Stockholm a Grupului de Prietenie România — Suedia condus de senatorul Alexandru Cordoș, unde au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții Parlamentului Suedez, Susanne Eberstein, Vicepreședintele Parlamentului Suediei, reprezentanți ai Grupului parlamentar de prietenie din cadrul Parlamentului Suediei, condus de domnul Peter Jeppsen, cu domnul Harald Fries, director pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe suedez precum și cu reprezentanții ai Camerei de Comerț din Stocholm.

„Dezvoltarea sectorului energetic regenerabil poate plasa România ca un furnizor important și puternic pentru statele europene. În prezent, s-au investit 3,5 miliarde de euro în energia eoliană și în sectorul energiei solare fiind instalați circa 880 de MW la sfârșitul anului 2013. Pe acest segment, țara noastră poate să devină un partener important alături de Suedia, beneficiind astfel de expertiza acestora în domeniul energiei regenerabile” a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde