Investitorii chinezi sunt interesați de sectorul energetic românesc

| Energie | de

Etichete: ,

România oferă tot mai multe oportunități pentru relații comerciale și investiții, iar străinii sunt din ce în ce mai interesați de piața românească a energiei regenerabile.

pret-energie-romania

La nivel global, investițiile în energia verde au crescut considerabil în ultimii ani. În acest sector, lideri de piață sunt Statele Unite ale Americii și China. La sfârșitul anului 2013, chinezii și-au exprimat intenția de a investi în România aproximativ 8,7 miliarde de euro în segmentul energetic. Printre proiectele de interes pentru China se află și și hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești.

Anul trecut, conducerea companiei chineze Ghezouba International Engineering Co (CGGC) a efectuat o serie de vizite în județul Cluj, participând la întâlniri strategice pentru implementarea proiectelor de infrastructură zonală, organizate de autoritățile locale. Companiei chineze i s-a prezentat stadiul proiectului, cât și studiul de fezabilitate pentru Hidrocentrala Tarnița—Lăpuștești.

Subiectul dezvoltării sectorului energiei regenerabile a fost atins și în cadrul recentei vizite la Stockholm a Grupului de Prietenie România — Suedia condus de senatorul Alexandru Cordoș, unde au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții Parlamentului Suedez, Susanne Eberstein, Vicepreședintele Parlamentului Suediei, reprezentanți ai Grupului parlamentar de prietenie din cadrul Parlamentului Suediei, condus de domnul Peter Jeppsen, cu domnul Harald Fries, director pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe suedez precum și cu reprezentanții ai Camerei de Comerț din Stocholm.

„Dezvoltarea sectorului energetic regenerabil poate plasa România ca un furnizor important și puternic pentru statele europene. În prezent, s-au investit 3,5 miliarde de euro în energia eoliană și în sectorul energiei solare fiind instalați circa 880 de MW la sfârșitul anului 2013. Pe acest segment, țara noastră poate să devină un partener important alături de Suedia, beneficiind astfel de expertiza acestora în domeniul energiei regenerabile” a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde