agromonitor: Investitorii chinezi sunt interesați de sectorul energetic românesc

Investitorii chinezi sunt interesați de sectorul energetic românesc

| Energie | de

Etichete: ,

România oferă tot mai multe oportunități pentru relații comerciale și investiții, iar străinii sunt din ce în ce mai interesați de piața românească a energiei regenerabile.

pret-energie-romania

La nivel global, investițiile în energia verde au crescut considerabil în ultimii ani. În acest sector, lideri de piață sunt Statele Unite ale Americii și China. La sfârșitul anului 2013, chinezii și-au exprimat intenția de a investi în România aproximativ 8,7 miliarde de euro în segmentul energetic. Printre proiectele de interes pentru China se află și și hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești.

Anul trecut, conducerea companiei chineze Ghezouba International Engineering Co (CGGC) a efectuat o serie de vizite în județul Cluj, participând la întâlniri strategice pentru implementarea proiectelor de infrastructură zonală, organizate de autoritățile locale. Companiei chineze i s-a prezentat stadiul proiectului, cât și studiul de fezabilitate pentru Hidrocentrala Tarnița—Lăpuștești.

Subiectul dezvoltării sectorului energiei regenerabile a fost atins și în cadrul recentei vizite la Stockholm a Grupului de Prietenie România — Suedia condus de senatorul Alexandru Cordoș, unde au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții Parlamentului Suedez, Susanne Eberstein, Vicepreședintele Parlamentului Suediei, reprezentanți ai Grupului parlamentar de prietenie din cadrul Parlamentului Suediei, condus de domnul Peter Jeppsen, cu domnul Harald Fries, director pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe suedez precum și cu reprezentanții ai Camerei de Comerț din Stocholm.

„Dezvoltarea sectorului energetic regenerabil poate plasa România ca un furnizor important și puternic pentru statele europene. În prezent, s-au investit 3,5 miliarde de euro în energia eoliană și în sectorul energiei solare fiind instalați circa 880 de MW la sfârșitul anului 2013. Pe acest segment, țara noastră poate să devină un partener important alături de Suedia, beneficiind astfel de expertiza acestora în domeniul energiei regenerabile” a declarat senatorul Alexandru Cordoș.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor