agromonitor: Investiție în energia fotovoltaică la Cornu, județul Prahova

Investiție în energia fotovoltaică la Cornu, județul Prahova

| Energie | de

Etichete: , , , ,

cornu-prahova-centrala-fotovoltaica

Joi, 17 octombrie, a avut loc în comuna prahoveană Cornu semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare în Comuna Cornu, judeţul Prahova”.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS – CCE), axa prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice”, D.M.I 2 „Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”.

Proiectul are o valoare totală de 38.270.610 lei, iar obiectivul principal este valorificarea resurselor de energie regenerabilă ( energie solară) prin montarea unei centrale fotovoltaice care să acopere consumul de energie electrică pentru toate instituţiile şi obiectivele publice din comuna Cornu.

La eveniment a participat și preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a subliniat importanţa acestui proiect şi a precizat că în viitor, la nivelul Judeţului Prahova, astfel de proiecte ce implică surse de energie regenerabilă vor fi dezvoltate în majoritatea localităţilor.

Consiliul Judeţean Prahova a sprijinit şi alte administraţii locale să implementeze astfel de proiecte de centrale fotovoltaice şi în localităţile Mizil şi Băneşti, judeţul Prahova ocupând în acest sens primul loc pe ţară.

De asemenea, o centrală fotovoltaică a cărei putere instalată este de 3,4 MW a fost inaugurată, marți, în comuna prahoveană Măgurele, investiția, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, fiind a unei companii daneze.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor