Investiție în energia fotovoltaică la Cornu, județul Prahova

| Energie | de

Actualizat: 18 noiembrie 2013

Etichete: , , , ,

cornu-prahova-centrala-fotovoltaica

Joi, 17 octombrie, a avut loc în comuna prahoveană Cornu semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare în Comuna Cornu, judeţul Prahova”.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS – CCE), axa prioritară 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice”, D.M.I 2 „Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”.

Proiectul are o valoare totală de 38.270.610 lei, iar obiectivul principal este valorificarea resurselor de energie regenerabilă ( energie solară) prin montarea unei centrale fotovoltaice care să acopere consumul de energie electrică pentru toate instituţiile şi obiectivele publice din comuna Cornu.

La eveniment a participat și preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a subliniat importanţa acestui proiect şi a precizat că în viitor, la nivelul Judeţului Prahova, astfel de proiecte ce implică surse de energie regenerabilă vor fi dezvoltate în majoritatea localităţilor.

Consiliul Judeţean Prahova a sprijinit şi alte administraţii locale să implementeze astfel de proiecte de centrale fotovoltaice şi în localităţile Mizil şi Băneşti, judeţul Prahova ocupând în acest sens primul loc pe ţară.

De asemenea, o centrală fotovoltaică a cărei putere instalată este de 3,4 MW a fost inaugurată, marți, în comuna prahoveană Măgurele, investiția, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, fiind a unei companii daneze.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde