Unii intermediari proprietari de automate de lapte îi căpușează pe producătorii cinstiți

| Industria laptelui, Procesare | de

Actualizat: 30 mai 2013

Etichete: , , , , ,

lapte-automate-vanzare-lapte-crud-intermediari

Tiberiu Mitrea, crescător de vaci și blogger pe agriculturalacostum.ro, dezvăluie modalitatea prin care consumatorii de ajung să cumpere, prin intermediul automatelor, lapte provenit de la mai multe exploatații agricole. Asta, deși legea interzice clar acest lucru.

El povestește pe site cum a fost sunat de o persoană interesată să cumpere lapte.

„Mă întreabă dacă nu vreau să-i dau laptele pe care îl produc. I-am zis: dar nu ați văzut că eu laptele îl produc și îl livrez personal? Ea zice că ba da, dar s-a gândit că poate vreau să îl vând engros. I-am spus clar că nu și am întrebat-o, normal, că ce face cu el. Mi-a spus că are 3 tonomate în Sibiu”, povestește Tiberiu Mitrea, pe blogul său.

Prețul care îi fusese oferit era de 80 de bani pe litru. La automatele de desfacere, prețul unui litru variază între 2,5 și 3,5 lei pe litru.

Ce spune legislația

Articolul 13 din Ordinul 55/2010 prevede:

„Alimentarea unui automat se efectuează numai cu lapte crud provenit de la un singur producător de lapte crud. Alimentarea automatelor cu lapte crud se efectuează direct numai de către producătorul de lapte căruia îi aparţine exploataţia de animale producătoare de lapte şi automatele pentru distribuirea laptelui”.

„Nu mi se pare normal să afișezi un certificat de producător pe tonomatul de lapte și tu să faci bișniță cu lapte. Nu înțeleg cum au voie să facă așa ceva”, se întreabă, retoric, crescătorul de vaci.

icon_pdf legislatia privind comercializarea laptelui crud prin intermediul automatelor

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde