agromonitor: Unii intermediari proprietari de automate de lapte îi căpușează pe producătorii cinstiți

Unii intermediari proprietari de automate de lapte îi căpușează pe producătorii cinstiți

| Industria laptelui, Procesare | de

Etichete: , , , , ,

lapte-automate-vanzare-lapte-crud-intermediari

Tiberiu Mitrea, crescător de vaci și blogger pe agriculturalacostum.ro, dezvăluie modalitatea prin care consumatorii de ajung să cumpere, prin intermediul automatelor, lapte provenit de la mai multe exploatații agricole. Asta, deși legea interzice clar acest lucru.

El povestește pe site cum a fost sunat de o persoană interesată să cumpere lapte.

„Mă întreabă dacă nu vreau să-i dau laptele pe care îl produc. I-am zis: dar nu ați văzut că eu laptele îl produc și îl livrez personal? Ea zice că ba da, dar s-a gândit că poate vreau să îl vând engros. I-am spus clar că nu și am întrebat-o, normal, că ce face cu el. Mi-a spus că are 3 tonomate în Sibiu”, povestește Tiberiu Mitrea, pe blogul său.

Prețul care îi fusese oferit era de 80 de bani pe litru. La automatele de desfacere, prețul unui litru variază între 2,5 și 3,5 lei pe litru.

Ce spune legislația

Articolul 13 din Ordinul 55/2010 prevede:

„Alimentarea unui automat se efectuează numai cu lapte crud provenit de la un singur producător de lapte crud. Alimentarea automatelor cu lapte crud se efectuează direct numai de către producătorul de lapte căruia îi aparţine exploataţia de animale producătoare de lapte şi automatele pentru distribuirea laptelui”.

„Nu mi se pare normal să afișezi un certificat de producător pe tonomatul de lapte și tu să faci bișniță cu lapte. Nu înțeleg cum au voie să facă așa ceva”, se întreabă, retoric, crescătorul de vaci.

icon_pdf legislatia privind comercializarea laptelui crud prin intermediul automatelor

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor