agromonitor: În luna mai începe festivalul peștelui PESCIA

În luna mai începe festivalul peștelui PESCIA

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Cel mai mare festival al peștelui din România, Pescia, se va desfășura pe parcursul a cinci ediții, în perioada mai – octombrie, și va cuprinde cinci orașe din țară, respectiv Târgu Jiu, Cluj-Napoca, Constanța, București și Iași.

controale-peste-florii

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007 – 2013.

PESCIA se dorește a fi cel mai complex festival dedicat peștelui din România, locul în care amatorii consumului de pește și pescarii amatori își vor da întâlnire cu o mare varietate de produse din pește și fructe de mare, operatori din sectorul creșterii și comercializării peștelui, din domeniul pescuitului recreativ și al turismului piscicol.

Pe parcursul fiecărei ediții locale, Festivalul Național al Peștelui va avea trei componente: expoziția cu vânzare de pește autohton și de import și produse obținute din acesta, precum și de accesorii necesare preparării peștelui, expoziția dedicată pasionaților de pescuit și operatorilor care activează în industria piscicolă și în cele conexe acesteia și demonstrații, degustări și conferințe susținute în fața publicului de către bucătari profesioniști și respectiv nutriționiști care vor da informații celor interesați despre beneficiile peștelui asupra sănătății.

Potrivit organizatorilor, Pescia are drept obiectiv principal creșterea consumului de pește în România și conștientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum și popularizarea unor specii mai puțin cunoscute în România și a preparării lor.

Acest obiect al evenimentului se pliază și pe fondul datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociația Piscicultorilor din România.

Potrivit acestor date, țara noastră se afla printre ultimele din Europa, în ceea ce privește consumul de pește, un român mâncând anual, în medie, mai puțin de 5 kilograme, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor