agromonitor: În luna mai începe festivalul peștelui PESCIA

În luna mai începe festivalul peștelui PESCIA

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Cel mai mare festival al peștelui din România, Pescia, se va desfășura pe parcursul a cinci ediții, în perioada mai – octombrie, și va cuprinde cinci orașe din țară, respectiv Târgu Jiu, Cluj-Napoca, Constanța, București și Iași.

controale-peste-florii

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007 – 2013.

PESCIA se dorește a fi cel mai complex festival dedicat peștelui din România, locul în care amatorii consumului de pește și pescarii amatori își vor da întâlnire cu o mare varietate de produse din pește și fructe de mare, operatori din sectorul creșterii și comercializării peștelui, din domeniul pescuitului recreativ și al turismului piscicol.

Pe parcursul fiecărei ediții locale, Festivalul Național al Peștelui va avea trei componente: expoziția cu vânzare de pește autohton și de import și produse obținute din acesta, precum și de accesorii necesare preparării peștelui, expoziția dedicată pasionaților de pescuit și operatorilor care activează în industria piscicolă și în cele conexe acesteia și demonstrații, degustări și conferințe susținute în fața publicului de către bucătari profesioniști și respectiv nutriționiști care vor da informații celor interesați despre beneficiile peștelui asupra sănătății.

Potrivit organizatorilor, Pescia are drept obiectiv principal creșterea consumului de pește în România și conștientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum și popularizarea unor specii mai puțin cunoscute în România și a preparării lor.

Acest obiect al evenimentului se pliază și pe fondul datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociația Piscicultorilor din România.

Potrivit acestor date, țara noastră se afla printre ultimele din Europa, în ceea ce privește consumul de pește, un român mâncând anual, în medie, mai puțin de 5 kilograme, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor