În luna mai începe festivalul peștelui PESCIA

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Cel mai mare festival al peștelui din România, Pescia, se va desfășura pe parcursul a cinci ediții, în perioada mai – octombrie, și va cuprinde cinci orașe din țară, respectiv Târgu Jiu, Cluj-Napoca, Constanța, București și Iași.

controale-peste-florii

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007 – 2013.

PESCIA se dorește a fi cel mai complex festival dedicat peștelui din România, locul în care amatorii consumului de pește și pescarii amatori își vor da întâlnire cu o mare varietate de produse din pește și fructe de mare, operatori din sectorul creșterii și comercializării peștelui, din domeniul pescuitului recreativ și al turismului piscicol.

Pe parcursul fiecărei ediții locale, Festivalul Național al Peștelui va avea trei componente: expoziția cu vânzare de pește autohton și de import și produse obținute din acesta, precum și de accesorii necesare preparării peștelui, expoziția dedicată pasionaților de pescuit și operatorilor care activează în industria piscicolă și în cele conexe acesteia și demonstrații, degustări și conferințe susținute în fața publicului de către bucătari profesioniști și respectiv nutriționiști care vor da informații celor interesați despre beneficiile peștelui asupra sănătății.

Potrivit organizatorilor, Pescia are drept obiectiv principal creșterea consumului de pește în România și conștientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum și popularizarea unor specii mai puțin cunoscute în România și a preparării lor.

Acest obiect al evenimentului se pliază și pe fondul datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociația Piscicultorilor din România.

Potrivit acestor date, țara noastră se afla printre ultimele din Europa, în ceea ce privește consumul de pește, un român mâncând anual, în medie, mai puțin de 5 kilograme, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde