În ce țări ar putea fi exportate oile românești

| Ovine si caprine, Zootehnie | de

Etichete: , , , , ,

Turcia și China sunt două piețe importante pentru crescătorii de ovine. Exportul ovinelor în cele două țări depinde însă de acordurile pe care România le va încheia în următoarele două luni.

Astfel, în luna mai experții turci sunt așteptați pentru a vizita cele 15 ferme de carantină.

„Experţii turci nu ne-au confirmat încă invitaţia pe care le-am lansat-o, dar sperăm ca în luna mai să vină în România. Demersurile au fost făcute şi de ambasada noastră la Ankara. Noi îi aşteptăm să viziteze fer­mele de carantină pe care le-am stabilit şi unde vor fi strânse animalele pentru export din cele 19 judeţe. Este vorba de 15 ferme din şapte judeţe. Acesta este ultimul pas pe care îl putem face în deschiderea comerţului în Turcia cu ovine vii. Pentru carnea de ovine, abatorizarea se va putea face, în orice unitate agreată, nu neapărat din cele 19 judeţe libere de scrapie, condiţia fiind ca animalele să provină din cele 19 judeţe“, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

Pe de altă parte, în luna iunie este așteptat la București ministrul chinez al agriculturii. Autoritățile speră să fie semnat acordul privind exportul de bovine și ovine în China.

„Este posibil să exportam oi în China, este acolo un interes, dar încă nu avem acordul semnat pe această zonă. Şi-au exprimat, deja, intenţia şi vom analiza. România are potenţial, mai ales pe oi, avem un potenţial mai mare decât pe zona de bovine. Vom avea o întâlnire în luna iunie cu ministrul chinez al Agriculturii care va veni la Bucureşti. Intenţiile au fost anunţate de prim-ministrul chinez și cel român şi nu fa­cem altceva decât să implementăm acordurile stabilite anterior“, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Cele 15 ferme de carantină autorizate sanitar-veterinar se află în şapte din judeţele libere de scrapie, listate la Organizaţia Mondială pentru Sănăta­tea Animalelor (OIE): Bacău, Harghita, Maramureş, Sălaj, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde