agromonitor: În ce țări ar putea fi exportate oile românești

În ce țări ar putea fi exportate oile românești

| Ovine si caprine, Zootehnie | de

Etichete: , , , , ,

Turcia și China sunt două piețe importante pentru crescătorii de ovine. Exportul ovinelor în cele două țări depinde însă de acordurile pe care România le va încheia în următoarele două luni.

Astfel, în luna mai experții turci sunt așteptați pentru a vizita cele 15 ferme de carantină.

„Experţii turci nu ne-au confirmat încă invitaţia pe care le-am lansat-o, dar sperăm ca în luna mai să vină în România. Demersurile au fost făcute şi de ambasada noastră la Ankara. Noi îi aşteptăm să viziteze fer­mele de carantină pe care le-am stabilit şi unde vor fi strânse animalele pentru export din cele 19 judeţe. Este vorba de 15 ferme din şapte judeţe. Acesta este ultimul pas pe care îl putem face în deschiderea comerţului în Turcia cu ovine vii. Pentru carnea de ovine, abatorizarea se va putea face, în orice unitate agreată, nu neapărat din cele 19 judeţe libere de scrapie, condiţia fiind ca animalele să provină din cele 19 judeţe“, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

Pe de altă parte, în luna iunie este așteptat la București ministrul chinez al agriculturii. Autoritățile speră să fie semnat acordul privind exportul de bovine și ovine în China.

„Este posibil să exportam oi în China, este acolo un interes, dar încă nu avem acordul semnat pe această zonă. Şi-au exprimat, deja, intenţia şi vom analiza. România are potenţial, mai ales pe oi, avem un potenţial mai mare decât pe zona de bovine. Vom avea o întâlnire în luna iunie cu ministrul chinez al Agriculturii care va veni la Bucureşti. Intenţiile au fost anunţate de prim-ministrul chinez și cel român şi nu fa­cem altceva decât să implementăm acordurile stabilite anterior“, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Cele 15 ferme de carantină autorizate sanitar-veterinar se află în şapte din judeţele libere de scrapie, listate la Organizaţia Mondială pentru Sănăta­tea Animalelor (OIE): Bacău, Harghita, Maramureş, Sălaj, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor