agromonitor: Impozitul pe construcții, magazii și silozuri trebuie plătit până pe 26 mai

Impozitul pe construcții, magazii și silozuri trebuie plătit până pe 26 mai

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: ,

Termenul de declarare și plată pentru plata impozitului pe construcții este 26 mai 2014, inclusiv.

Începând cu 1 ianuarie 2014, printr-o modificare a Legii nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal, s-a reglementat obligația plătii de către persoanele juridice a impozitului pe construcții, care este cheltuiala deductibilă la stabilirea profitului impozabil.

Calculul și declararea impozitului pe construcții se face până în data de 25 mai inclusiv a anului pentru care se datorează impozitul. Întrucât ziua de 25 mai 2014 este o zi nelucrătoare, termenul de declarare a impozitului pe construcții datorat pentru anul 2014 va fi luni, 26 mai 2014.

Impozitul pe construcții se declara prin formularul 100 Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat. Formularul se depune la organul fiscal în raza căruia contribuabilul are domiciliul fiscal, fie pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat și ștampilat, fie prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Plata impozitului pe construcții datorat în 2014 se va efectua în 2 rate egale, prima rata cu scadenta în 26 mai 2014 și a doua rata cu scadenta în 25 septembrie 2014.

Impozitul pe construcții este datorat de persoanele juridice române (cu excepția instituțiilor publice, institutelor naționale de cercetare-dezvoltare și persoanelor juridice fără scop patrimonial), persoanele juridice străine cu sedii permanente în România și persoanele juridice cu sediu social în România înființate potrivit legislației europene.

Acesta se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcțiilor prevăzute la GRUPA 1 din HG nr. 2139/ 2004 — Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, din care se scade:

A) valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosința, pentru care se datorează impozit pe clădiri, potrivit prevederilor titlului IX din Codul fiscal, de către contribuabil său proprietar, după caz;

B) valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru construcțiile, aflate sau care urmează să fie trecute în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale;

C) valoarea construcțiilor din subgrupa 1.2.9. ‘Terase pe arabil, plantații pomicole și viticole’ din HG nr. 2.139 /2004.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor