agromonitor: Ilfov: Sute de hectare distruse de ploi și grindină; autoritățile analizează posibilitatea acordării de despăgubiri

Ilfov: Sute de hectare distruse de ploi și grindină; autoritățile analizează posibilitatea acordării de despăgubiri

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

Sute de hectare de culturi agricole din cinci localități ilfovene au fost calamitate de ploile torențiale și de grindină.

gheata-solarii-vidra

„Cinci localități din județul Ilfov au fost afectate de fenomenele meteorologice produse duminica: Pantelimon, Popești, Vidră, Jilava, Chitila. Potrivit recomandărilor transmise în cadrul videoconferinței din data de 4 mai 2014, am ținut legătura permanent cu autoritățile locale care au intervenit operativ și eficient în aceste localități. Datorită acțiunii prompte a acestora, precum și a reprezentanților ISU Ilfov, situația din Vidră, Jilava și Chitila a revenit la normal. În aceste localități nu mai sunt străzi sau curți inundate”, a declarat prefectul județului Ilfov, Daniel Mihai Rasica.

Acesta a subliniat situația specială din Vidra, unde grindina a afectat o suprafață foarte mare de solarii. Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, la Vidra au fost afectate 150 de ha de solarii și 300 de ha cultivate cu legume.

De asemenea, au fost distruse și 300 de ha cultivate cu grâu, orz, rapiță și porumb în localitățile din sudul județului Ilfov.

La prefectura Ilfov a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții Direcției Agricole și ai Agenției pentru Plăti și Intervenție în Agricultură, în care a fost analizată situația producătorilor agricoli afectați de fenomenele meteorologice.

Prefectul a precizat că împreună cu Direcția Agricolă va întreprinde demersurile legale pentru a îi sprijini pe cei afectați.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor