agromonitor: Ilfov: Sute de hectare distruse de ploi și grindină; autoritățile analizează posibilitatea acordării de despăgubiri

Ilfov: Sute de hectare distruse de ploi și grindină; autoritățile analizează posibilitatea acordării de despăgubiri

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

Sute de hectare de culturi agricole din cinci localități ilfovene au fost calamitate de ploile torențiale și de grindină.

gheata-solarii-vidra

„Cinci localități din județul Ilfov au fost afectate de fenomenele meteorologice produse duminica: Pantelimon, Popești, Vidră, Jilava, Chitila. Potrivit recomandărilor transmise în cadrul videoconferinței din data de 4 mai 2014, am ținut legătura permanent cu autoritățile locale care au intervenit operativ și eficient în aceste localități. Datorită acțiunii prompte a acestora, precum și a reprezentanților ISU Ilfov, situația din Vidră, Jilava și Chitila a revenit la normal. În aceste localități nu mai sunt străzi sau curți inundate”, a declarat prefectul județului Ilfov, Daniel Mihai Rasica.

Acesta a subliniat situația specială din Vidra, unde grindina a afectat o suprafață foarte mare de solarii. Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, la Vidra au fost afectate 150 de ha de solarii și 300 de ha cultivate cu legume.

De asemenea, au fost distruse și 300 de ha cultivate cu grâu, orz, rapiță și porumb în localitățile din sudul județului Ilfov.

La prefectura Ilfov a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții Direcției Agricole și ai Agenției pentru Plăti și Intervenție în Agricultură, în care a fost analizată situația producătorilor agricoli afectați de fenomenele meteorologice.

Prefectul a precizat că împreună cu Direcția Agricolă va întreprinde demersurile legale pentru a îi sprijini pe cei afectați.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor