Ilfov: Păstrarea biodiversității – o necesitate ecologică

| Actualitate, Învăţământ | de

Actualizat: 18 noiembrie 2013

Etichete: , , , ,

lacul-scrovistea Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov în parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII Nr. 2 din Jilava, județul Ilfov, va coordona joi, 14 noiembrie 2013, o acțiune educativă cu tema ‘Păstrarea biodiversității — o necesitate ecologică’ pentru atragerea tinerei generații precum și organizarea unei expoziții cu lucrări realizate de elevi în cadrul simpozionului.

Acțiunea are ca scop educarea — conștientizarea tinerei generații cu privire la necesitatea dar, în același timp și obligativitatea protejării mediului înconjurător.

Astfel, elevii vor avea prilejul să afle ce înseamnă biodiversitatea din punct de vedere al protecției mediului, vor primi pliante și informații referitoare la valoarea biodiversității în Situl Natura 2000 Scroviștea (ROSCI0224 și ROSPA0140), amenințările asupra valorilor acestui sit, despre speciile și habitatele pentru care a fost desemnat situl și cum este influențată viața oamenilor.

În prezent, este unanim recunoscută necesitatea de a proteja, de a conserva și de a îmbunătăți starea mediului, de a asigura dezvoltarea durabilă a comunității. Calitatea vieții fiecărui cetățean depinde și de gradul de implicare al acestuia în viața comunității.

Educația este cerința de bază pentru o societate responsabilă față de natură și generațiile viitoare. Informarea, conștientizarea și formarea de comportamente prietenoase față de mediu reprezintă o preocupare permanentă pentru Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, astfel că inițiem și facem tot posibilul pentru a răspunde fiecărei invitații pentru educare în spiritul protecției mediului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde