Ilfov: Păstrarea biodiversității – o necesitate ecologică

| Actualitate, Învăţământ | de

Actualizat: 18 noiembrie 2013

Etichete: , , , ,

lacul-scrovistea Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov în parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII Nr. 2 din Jilava, județul Ilfov, va coordona joi, 14 noiembrie 2013, o acțiune educativă cu tema ‘Păstrarea biodiversității — o necesitate ecologică’ pentru atragerea tinerei generații precum și organizarea unei expoziții cu lucrări realizate de elevi în cadrul simpozionului.

Acțiunea are ca scop educarea — conștientizarea tinerei generații cu privire la necesitatea dar, în același timp și obligativitatea protejării mediului înconjurător.

Astfel, elevii vor avea prilejul să afle ce înseamnă biodiversitatea din punct de vedere al protecției mediului, vor primi pliante și informații referitoare la valoarea biodiversității în Situl Natura 2000 Scroviștea (ROSCI0224 și ROSPA0140), amenințările asupra valorilor acestui sit, despre speciile și habitatele pentru care a fost desemnat situl și cum este influențată viața oamenilor.

În prezent, este unanim recunoscută necesitatea de a proteja, de a conserva și de a îmbunătăți starea mediului, de a asigura dezvoltarea durabilă a comunității. Calitatea vieții fiecărui cetățean depinde și de gradul de implicare al acestuia în viața comunității.

Educația este cerința de bază pentru o societate responsabilă față de natură și generațiile viitoare. Informarea, conștientizarea și formarea de comportamente prietenoase față de mediu reprezintă o preocupare permanentă pentru Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, astfel că inițiem și facem tot posibilul pentru a răspunde fiecărei invitații pentru educare în spiritul protecției mediului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

07.05.2019 - 10:05
Bejan gheorghe spune: As dori sa imi spuneti informatii despre abatorul dumneavoastra raspunde

28.04.2019 - 5:20
Nelu spune: Intr. O livada de 7 ha de par am pus 3000 cutii ieftine din plastic, de culoare albastra, 1l capacitate, pe care le. Am umplut cu apa in care am pus lenor pentru rufe, cu mirosuri de diferite flori, Cutiile din plastic folosite la ciuperci, se gasesc in comert, la pretul de 200 lei, 900 cutii. In primul an am pescuit aprox. 40.000 gandaci parosi. In al doilea an s. Au redus la 2 sau 3000 pentru ca nu a mai avut cine depune oua in sol si nu s. Au mai inmultit. Sper ca anul urmator sa fie inttr. Un numar care nu conteaza. Solutia este deci reducerea an de an a populatiei de gandaci pana la disparitia lor, alta solutie nu exista. Daca sint prea multi, intr. Un an culesul manual poate da roade. Succes, merita incercat, eu i. Am invins, la 30 ha livada, sunt atat de putini ca nu conteaza. M. A costat 600 lei caserolele 60 lei lenor si salariul a 3 oameni timp de 2 zile raspunde

19.02.2019 - 8:01
Anonim spune: Carcasa de iepure,pentru cei interesati 0760510528 raspunde

03.01.2019 - 3:00
DIANA spune: BUNA Am si eu cativa urechiati dc as avrea unde sa ii vand as axtinde numarul lor ,imi poate oferi cineva detaliile necesare ? raspunde

21.11.2018 - 11:39
Popescu Emilian spune: Parerea mea este ca, fiind o cultura mai putin cunoscuta suprafetele vor fi restranse si pe piata nu se vor cauta. Apropo de suprafete, in zona Oltenieii si in mod special in zona Dabuleni ,unde conditile pedo-climatice sunt favorabile cultivarii, la ce suprafete s-a ajuns? Multumim! raspunde

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde