agromonitor: Ilfov: Păstrarea biodiversității – o necesitate ecologică

Ilfov: Păstrarea biodiversității – o necesitate ecologică

| Actualitate, Învăţământ | de

Etichete: , , , ,

lacul-scrovistea Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov în parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII Nr. 2 din Jilava, județul Ilfov, va coordona joi, 14 noiembrie 2013, o acțiune educativă cu tema ‘Păstrarea biodiversității — o necesitate ecologică’ pentru atragerea tinerei generații precum și organizarea unei expoziții cu lucrări realizate de elevi în cadrul simpozionului.

Acțiunea are ca scop educarea — conștientizarea tinerei generații cu privire la necesitatea dar, în același timp și obligativitatea protejării mediului înconjurător.

Astfel, elevii vor avea prilejul să afle ce înseamnă biodiversitatea din punct de vedere al protecției mediului, vor primi pliante și informații referitoare la valoarea biodiversității în Situl Natura 2000 Scroviștea (ROSCI0224 și ROSPA0140), amenințările asupra valorilor acestui sit, despre speciile și habitatele pentru care a fost desemnat situl și cum este influențată viața oamenilor.

În prezent, este unanim recunoscută necesitatea de a proteja, de a conserva și de a îmbunătăți starea mediului, de a asigura dezvoltarea durabilă a comunității. Calitatea vieții fiecărui cetățean depinde și de gradul de implicare al acestuia în viața comunității.

Educația este cerința de bază pentru o societate responsabilă față de natură și generațiile viitoare. Informarea, conștientizarea și formarea de comportamente prietenoase față de mediu reprezintă o preocupare permanentă pentru Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, astfel că inițiem și facem tot posibilul pentru a răspunde fiecărei invitații pentru educare în spiritul protecției mediului.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor