agromonitor: Ialomiţa: Tensiuni sociale la Amonil, sindicaliştii ameninţă cu proteste

Ialomiţa: Tensiuni sociale la Amonil, sindicaliştii ameninţă cu proteste

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Reprezentanţii muncitorilor din combinatul Amonil, important producător de îngrăşăminte chimice, sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor şi pichetează în acest moment mai multe instituţii din judeţ. Ei spun că dacă nu vor fi ascultaţi „vor recurge şi la alte forme de protest”.

amonil-slobozia

„Sindicatul Liber AMONIL, reprezentantul legal al salariatilor din S.C. Chemgas Holding Corporation S.R.L., protesteazafata de faptul ca de mai mult de doi ani, salariile cuvenite pentru munca prestata de lucratori intarzie cu regularitate cu minim doua luni. In acest fel se provoaca grave prejudicii materiale si morale acestora si familiilor lor, amplificandu-se astfel permanent tensiunile sociale”, au precizat liderii de sindicat.

Aceştia au hotărât pichetarea S.C. Chemgas Holding Corporation S.R.L. începând de luni până la acordarea tuturor drepturilor salariale restante şi încheierea unui protocol pentru perioada urmatoare privind acordarea acestora.

Sindicaliştii că îndepând de miercuri vor picheta şi sediul PSD din Slobozia, partid care, în opinia lor, „permite neplata salariilor şi încălcarea contractelor individuale şi colective de muncă”.

De asemenea, sindicaliştii au anunţat că vor picheta sediul Prefecturii Ialomiţa şi că, în situaţia în care nu vor fi ascultaţi, vor recurge şi la alte forme de protest.

Marţi după-masă, ministrul agriculturii, Daniel Constantin şi premierul Victor Ponta se vor afla în judeţul Ialomiţa, unde vor vizita loturi semincere grâu, orzoaică, porumb, soia, sisteme de irigații.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor