Ialomiţa: Tensiuni sociale la Amonil, sindicaliştii ameninţă cu proteste

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Reprezentanţii muncitorilor din combinatul Amonil, important producător de îngrăşăminte chimice, sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor şi pichetează în acest moment mai multe instituţii din judeţ. Ei spun că dacă nu vor fi ascultaţi „vor recurge şi la alte forme de protest”.

amonil-slobozia

„Sindicatul Liber AMONIL, reprezentantul legal al salariatilor din S.C. Chemgas Holding Corporation S.R.L., protesteazafata de faptul ca de mai mult de doi ani, salariile cuvenite pentru munca prestata de lucratori intarzie cu regularitate cu minim doua luni. In acest fel se provoaca grave prejudicii materiale si morale acestora si familiilor lor, amplificandu-se astfel permanent tensiunile sociale”, au precizat liderii de sindicat.

Aceştia au hotărât pichetarea S.C. Chemgas Holding Corporation S.R.L. începând de luni până la acordarea tuturor drepturilor salariale restante şi încheierea unui protocol pentru perioada urmatoare privind acordarea acestora.

Sindicaliştii că îndepând de miercuri vor picheta şi sediul PSD din Slobozia, partid care, în opinia lor, „permite neplata salariilor şi încălcarea contractelor individuale şi colective de muncă”.

De asemenea, sindicaliştii au anunţat că vor picheta sediul Prefecturii Ialomiţa şi că, în situaţia în care nu vor fi ascultaţi, vor recurge şi la alte forme de protest.

Marţi după-masă, ministrul agriculturii, Daniel Constantin şi premierul Victor Ponta se vor afla în judeţul Ialomiţa, unde vor vizita loturi semincere grâu, orzoaică, porumb, soia, sisteme de irigații.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde