agromonitor: Hunedoara: Poveste de succes – ferma didactică a Colegiul Agricol din Geoagiu

Hunedoara: Poveste de succes – ferma didactică a Colegiul Agricol din Geoagiu

| Actualitate, Învăţământ | de

Etichete: , ,

Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” își completează veniturile prin vânzarea produselor obținute în ferma didactică. Elevii unității de învățământ aplică aici noțiunile învățate la cursuri iar produsele (animale, legume, răsaduri, puieți pomi fructiferi) sunt vândute direct clienților.

Potrivit reprezentanților colegiului, vânzările merg bine și clienții hunedoreni vin direct la poarta fermei pentru a achiziționa produse de calitate.

„Suntem mulţumiţi de cum au decurs lucrurile cu vânzarea mieilor, în acest an. Se poate spune că a fost puţin mai bine decât anul trecut. Am vândut doar o parte din miei, restul rămânând la turmă. Unii, mai micuţi, au rămas chiar la noi în fermă, fiind încă prea devreme să fie daţi la turmă. În total, avem peste 70 de oi. Sunt păstorite de un cioban, primăvara-vara. Avem contract cu el. La toamnă, le aducem în fermă, pentru a le îngriji”, a declarat pentru Mesagerul Hunedorean profesorul Marius Şiler, directorul colegiului agricol din Geoagiu.

În această perioadă sunt căutate răsadurile de legume produse direct în sera școlii.

În anul 2012, totalul veniturilor colegiului a fost de 549.596 lei. O contribuție importantă au avut-o atât vânzările directe de animale, răsaduri, legume sau pomi fructiferi, cât și închirierile de mașini agricole sau lucrările efectuate către terți.

colegiul-agricol-alexandru-borza-geoagiu-hunedoara

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor