agromonitor: Hortifruct retrage de pe piață o mie de tone de castraveți

La 3 lei kilogramul, castraveții sunt considerați prea ieftini

Hortifruct retrage de pe piață o mie de tone de castraveți

| Esenţial, Legume, Vegetal | de

Etichete: , , , ,

Organizaţia de producători SC Hortifruct SRL, cu sediul în Bucureşti, str. Drumul Binelui, nr. 6, sectorul 4, a comunicat Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură intenţia de iniţiere a măsurii de retragere de pe piaţă a o mie de tone de castraveţi Farbio. Care este motivul?

castraveti-farbio

Hortifruct a luat această decizie în conformitate cu prevederile art. 103c alin. 2 lit. a, şi ale art. 103d alin. 4 lit. a) şi b) din Regulamentul (CE) nr. 1.234/2007.

Motivul invocat de legumicultori este supraproducția, prețul fiind considerat unul prea mic, potrivit economica.net.

În prezent, prețul castraveților din acest sortiment este 3 – 3,5 lei/kg.

“Este vorba despre retrageri prevăzute în ordinul privind recunoaşterea a organizaţiilor de producători şi a grupurilor de producători în sectorul fructe şi legume. Este din cauza preţului mic, dar şi din alte motive pentru care se pot face retrageri de produse de pe piaţă”, a declarat sursei citate Cristian Rusu, preşedintele Hortifruct.

Potrivit dispoziţiilor art. 411, alin. (3) lit. a), lit. b) din OMADR nr. 694/2008 cu modificările şi completările ulterioare, cantităţile de produse retrase sunt distribuite gratuit următoarelor categorii de beneficiari:

– asociaţii sau fundaţii care furnizează servicii sociale pentru diverse categorii de persoane aflate în risc de excluziune socială şi asigură masa beneficiarilor şi/sau derulează activităţi de preparare şi distribuire de hrană şi ajutoare alimentare;

– unităţi penitenciare, şcoli, instituţii publice de educaţie şi tabere de vacanţă pentru copii, precum şi către instituţii/unităţi/centre publice de asistenţă socială, care beneficiază de aceste cantităţi suplimentar faţă de cantităţile pe care le achiziţionează în mod obişnuit din aceste produse.

Retragerea castraveților de pe piață a început de săptămâna trecută. Produsele vor fi însoţite de certificate de conformitate care atestă calitatea acestora.

În conformitate cu art. 411, alin. (5) din OMADR nr. 694/2008, cu modificările şi completările ulterioare, entităţile publice sau private interesate vor notifica MADR/APIA intenţia primirii de produse retrase de pe piaţă.

  1. iovanovici - 15-7-2013, 17:28

    Care sunt altele motive despre care vorbea Cristi Rusu? Eu nu cred ca ar fi vorba de pret! Adica prefera sa retraga de pe piata si sa dea gratuit decat sa livreze la procesatori? Ceva e putred, ceva nu se leaga aici. Si pretul ala de 3 lei mi se pare normal, chiar e loc de ieftinire. ce ar vrea, sa se vanda cu 6 lei ca iarna?

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor