Guvernul va continua să ofere consiliere celor din mediul rural

| Financiar | de

Etichete: , , , , , , , , ,

consultanta-mediul-rural-makis-cesar-2013

Guvernul intenţionează să aloce fonduri pentru continuarea serviciilor de orientare socio-economică pentru populaţia agricolă desfășurate în cadrul Proiectului privind „completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii”.

Proiectul este implementat de către UMP-MAKIS/CESAR din cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și are ca obiective furnizarea serviciilor de orien­tare socio-economică pentru populaţia agricolă din ju­de­ţele Galaţi, Harghita, Argeş, Călăraşi şi Teleor­man.

În limbajul caracteristic anunțurilor oficiale, cei de la MAKIS precizează că „activităţile şi mecanismele contractate vor facilita ac­­cesul la informaţie şi consiliere, pentru ca populaţia din agricultură să identifice soluţii la provocările şi pro­ble­mele de adaptare a producţiei agricole, gospodăriei, fa­miliei şi relaţiilor sociale şi economice, chiar şi a ce­lor plasate peste cadrul activităţilor uzuale din fermă. Rezultatul-cheie aşteptat este asigurarea faptului că populaţia agricolă va lua decizii bine fundamentate, re­feritoare la posibilităţile de venituri şi transferul de active, precum şi la accesarea programelor de sprijin na­ţionale şi ale Politicii Agricole Comune a UE”.

Durata acestor servicii de consiliere este estimată la 7 luni.

De asemenea, oficialii spun că organismul care va oferi consultanța va fi selectat dintr-o gamă largă de potenţiali furnizori, cum ar fi ONG-urile, organizaţiile sau firmele de consultanţă sau o asociere de firme, institute de cer­cetare, instituţii de învăţămînt, asociaţii de fermieri care să aibă sediu social sau punct de lucru legal con­stituit şi să-şi desfăşoare activitatea în judeţele Galaţi, Harghita, Argeş, Călăraşi, Teleorman. Firmei se­lec­tate i se va solicita să transmită o ofertă tehnico-finan­ciară şi va fi invitată la negocierea contractului, dacă oferta tehnică se va dovedi a fi corespunzatoare.

Expresiile de interes în limba română, însoţite de traducerea în engleză, vor fi transmise către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până pe 5 noiembrie.

Ce înseamnă practic aceste servicii de consiliere – povestea proiectului Cesar

În urmă cu doi ani, Guvernul României primea un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Banii urmau să fie utilizați pentru a oferi servicii de consiliere populației din mediul rural. De-a lungul anului trecut, au fost publicate anunțurile cu privire la selecția consultanților, a celor care aveau să ofere consiliere și instruire locuitorilor din județele și comunele selectate.

Contractele au fost atribuite iar firmele selectate au început activitatea de consiliere.

Bunăoară, la nivelul județului Galați, furnizarea serviciilor de orientare socio-economică este realizată de un consorţiu format de Terra Nostra Consulting cu sediul în Bucureşti şi Fundaţia Semnal cu sediul în comuna Ţepu, judeţul Galaţi. Cei doi parteneri au desfășurat până la jumătatea acestui an activităţi de consiliere conform obiectivului specific al proiectului sub egida unui Centru de Consiliere Rurală în sediul din str. Ion Petrovici, nr. 1, et. 2, Tecuci, judeţul Galaţi (clădirea Semnal).

Guvernul a prelungit acordul de împrumut până în iunie 2014

Guvernul a aprobat în ședința din 16 octombrie un amendament la Acordul de împrumut (Proiect privind completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 28 decembrie 2007.

Prin amendamentul adoptat luna aceasta se extinde cu un an, până la 30 iunie 2014, data limită de tragere a împrumutului din titlu. Guvernul precizează că amendamentul aprobat nu se majorează obligaţiile României faţă de BIRD şi nu determină noi condiţionalităţi economice faţă de cele convenite iniţial.


Datele privind atribuirea contractelor sunt centralizate mai jos.

doc rezultate_SEGP_CQ_part1
doc rezultate_SEGP_CQ_part2

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde