agromonitor: Gorj: Prima ediție a Sărbătorii Căpșunilor la Polovragi

Gorj: Prima ediție a Sărbătorii Căpșunilor la Polovragi

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Duminică a avut loc la Polovragi, județul Gorj, prima ediție a Sărbătorii Căpșunilor. Au participat reprezentanți ai autorităților județene, precum și localnici și cultivatori de căpșuni din regiune.

Organizatorii au pregătit o expoziţie cu vânzare a renumitelor soiuri dar şi produse derivate din căpşuni, dulceţuri, siropuri şi compoturi. Alin Petrică, directorul Camerei Agricole Gorj, a declarat că prin această ediție s-a dorit promovarea culturii de căpșuni din comuna Polovragi.

Primarul comunei Polovragi, Ștefan Făcuescu, a declarat că zona are, pe lângă importantul potențial turistic, și un potențial agricol, în special în cultivarea căpșunilor. El a declarat că peste 80 % din localnici se ocupă cu vânzarea căpșunilor, această fiind principala lor sursă de venit.

Localnicii au mărturisit că această sărbătoare le va face și mai mult cunoscută munca lor și că fructele vor putea fi vândute mai ușor. Ei au menționat că din păcate însă, principala problemă cu care se confruntă este piața de desfacere.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor