agromonitor: Forumul Silviculturii și al sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului

Forumul Silviculturii și al sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

forumul-silviculturii-2013

Marți, 3 decembrie 2013, Achim Irimescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la Forumul Silviculturii și al sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului, a comunicat Ministerul Agriculturii.

Evenimentul, care s-a desfășurat la Athenee Palace Hilton, a fost organizat pe două sesiuni majore, prima dedicată Priorităților sectorului forestiere în Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, 2014-2020 și cea de-a doua fiind consacrată discuțiilor despre proiectul de modificare a Codului Silvic.

În cuvântul său de deschidere, secretarul de stat a subliniat că în ceea ce privește elaborarea Programului Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, până la aceasta dată au fost validate, în cadrul Comitetului Consultativ Tematic pentru Dezvoltare Rurală, Agricultură și Pescuit, analiza socio-economică, analiza SWOT și analiza nevoilor de dezvoltare rurală, urmând să se parcurgă toate etapele ulterioare – elaborare strategie de dezvoltare rurală, măsuri, sistem de management, etc. – în vederea aprobării de către Comisia Europeană.

În acest context, PNDR 2014-2020 se va concentra pe un număr restrâns de măsuri care se vor adresa nevoilor identificate pe baza analizei socio-economice și de mediu și a analizei SWOT a spațiului rural românesc și vor reflecta direcțiile de acțiune în dezvoltarea agriculturii și a satului românesc. Concentrarea masurilor va urmări maximizarea impactului și simplificarea procesului de accesare și adresarea problematicilor structurale ale exploatațiilor agricole.

În privința măsurilor destinate sectorului forestier, Achim Irimescu a menționat că în baza propunerii de Regulament privind sprijinul acordat din FEADR aferent perioadei 2014-2020, Ministerul Agriculturii își propune să susțină sectorul forestier prin implementarea mai multor masuri, cum ar fi:

investiții în active fizice prin care se vizează infrastructura necesară pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea silviculturii, inclusiv accesul la suprafețele forestiere, consolidarea și ameliorarea terenurilor;
mediu și climă, prin care se vizează împădurirea și crearea de suprafețe împădurite.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor