agromonitor: Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre – Marea Neagră

Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre – Marea Neagră

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

irigatii-inundatii-forumul-apei

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat la Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre – Marea Neagră, ce se desfăşoară la Palatul Parlamentului în perioada 10 – 12 iunie.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Română a Apei, sub egida IWA (International Water Association), iar temele dezbătute se axează pe aplicarea în planurile de management a instrumentelor de adaptare la schimbările climatice, Planul de Management al bazinului Dunării şi aplicarea conceptului de Joint Implementation a Directivei Cadru Apă.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat importanţa măsurilor luate în vederea creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene, fonduri utilizate şi în implementarea proiectelor pentru apă şi apă uzată, conform Axei Prioritare 1 „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”, din cadrul POS Mediu.

Totodată, ministrul Mediului a ţinut să sublinieze două proiecte importante în domeniul apei, şi anume „Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord” şi respectiv „Watman – Sistem informatic pentru managementul integrat al apei – Faza I”.

„Ţin să subliniez două proiecte foarte i mportante în acest domeniu, derulate de Ministerul Mediului. Am semnat deja contractul de finanţare pentru proiectul deosebit de necesar dedicat litoralului, prin implementarea căruia se consolidează zona de coastă şi se vor extinde plajele cu peste 33 de hectare între Mamaia şi Eforie, cu o valoare totală de peste 170 milioane euro. Al doilea proiect pe care vreau să-l menţionez se referă la protecţia împotriva inundaţiilor, cu o valoare totală de peste 80 milioane de euro, prin intermediul căruia aproximativ 1,5 milioane de locuitori din 11 bazine hidrografice vor beneficia de protecţie împotriva inundaţiilor în zonele de intervenţie”, a explicat ministrul.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor