Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre – Marea Neagră

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

irigatii-inundatii-forumul-apei

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat la Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre – Marea Neagră, ce se desfăşoară la Palatul Parlamentului în perioada 10 – 12 iunie.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Română a Apei, sub egida IWA (International Water Association), iar temele dezbătute se axează pe aplicarea în planurile de management a instrumentelor de adaptare la schimbările climatice, Planul de Management al bazinului Dunării şi aplicarea conceptului de Joint Implementation a Directivei Cadru Apă.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat importanţa măsurilor luate în vederea creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene, fonduri utilizate şi în implementarea proiectelor pentru apă şi apă uzată, conform Axei Prioritare 1 „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”, din cadrul POS Mediu.

Totodată, ministrul Mediului a ţinut să sublinieze două proiecte importante în domeniul apei, şi anume „Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord” şi respectiv „Watman – Sistem informatic pentru managementul integrat al apei – Faza I”.

„Ţin să subliniez două proiecte foarte i mportante în acest domeniu, derulate de Ministerul Mediului. Am semnat deja contractul de finanţare pentru proiectul deosebit de necesar dedicat litoralului, prin implementarea căruia se consolidează zona de coastă şi se vor extinde plajele cu peste 33 de hectare între Mamaia şi Eforie, cu o valoare totală de peste 170 milioane euro. Al doilea proiect pe care vreau să-l menţionez se referă la protecţia împotriva inundaţiilor, cu o valoare totală de peste 80 milioane de euro, prin intermediul căruia aproximativ 1,5 milioane de locuitori din 11 bazine hidrografice vor beneficia de protecţie împotriva inundaţiilor în zonele de intervenţie”, a explicat ministrul.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde