agromonitor: Fonduri europene pomicultură: Daniel Constantin promite fonduri pentru refacerea a 35.000 de hectare cu livezi

Fonduri europene pomicultură: Daniel Constantin promite fonduri pentru refacerea a 35.000 de hectare cu livezi

| Esenţial, Fructe, Vegetal | de

Etichete: , ,

În cadrul conferinței regionale a FAO, ministrul agriculturii a reamintit alocarea financiară consistentă de care beneficiază pomicultura în viitorul Program Național de Dezvoltare Rurală.

fonduri-europene-pomicultura-pomi-fructiferi-2014

Potrivit declarației ministrului, citată de Agerpres, vor exista fonduri de 260 de milioane de euro pentru refacerea și înființarea unei suprafețe de 35.000 de livezi.

„Vom avea pentru prima dată un sub-program pe pomicultură (…) Am alocat 260 de milioane de euro pentru a reface şi înfiinţa livezi pe 35.000 de hectare şi 40 de milioane de euro pentru zona de procesare, dar şi fonduri suficiente pentru a stimula crearea grupului de producători, asocierea şi promovarea acestor produse”, a explicat Daniel Constantin, conform sursei citate.

Acesta a precizat că materialul săditor necesar reîntineririi plantațiilor de pomi fructiferi va proveni din unitățile românești de cercetare, o „zonă în care nu s-a investit foarte mult”.

„Pe aceste staţiuni, care trebuie să ofere material săditor pentru cele 1.000 de pepiniere din România, MADR le va ajuta în prima fază cu dotări, materiale, eventual şi cu salarii. Vom încerca să le capitalizăm aşa cum trebuie şi să avem în acest program, în special, material săditor din România şi nu din import”, a mai declarat Daniel Constantin.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor