Fonduri europene pescuit: Proiectele pentru dezvoltarea Deltei pot fi depuse până la sfârșitul lunii iulie

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , , , , ,

fonduri-pescari-pescuit-delta-dunarii

Conducerea Grupul Local pentru Pescărie Durabilă (FLAG – Fisheries Local Action Group) Delta a prelungit până la sfârşitul lunii iulie termenul limită pentru depunerea proiectelor în vederea accesării a circa 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea Rezervaţiei, informează Agerpres.

Până luni, 8 iulie, când a expirat termenul limită stabilit iniţial de FLAG Delta pentru depunerea proiectelor, au fost înregistrate şase proiecte, unul din ele fiind declarat neeligibil, potrivit preşedintelui FLAG, Marius Pavel.

„Cererea de prelungire a termenului limită a venit din partea posibililor beneficiari, atât asociaţii neguvernamentale şi societăţi private, cât şi autorităţi locale. Ni s-a semnalat că studiile de fezabilitate ale proiectelor necesită timp şi în aceste condiţii am acceptat cererea lor. Vorbim de zeci de proiecte care trebuie să fie depuse”, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele FLAG Delta, Marius Pavel.

Astfel, persoanele fizice şi juridice pot depune până la finele lunii în curs proiecte pentru dezvoltarea turismului şi ecoturismului, protejarea şi promovarea patrimoniului natural şi cultural al Deltei, precum şi pentru crearea unor alternative ocupaţionale accesibile populaţiei în vederea scăderii presiunii asupra resursei piscicole din Rezervaţie.

În urmă cu aproape un an, FLAG Delta Dunării a obţinut circa 20 de milioane de euro pentru punerea în aplicare a Planului de Dezvoltare Integrată a Deltei Dunării, finanţarea având cea mai mare valoare alocată prin Programul Operaţional pentru Pescuit unei zone piscicole din Europa.

Fondul este destinat comunităţilor din Rezervaţie, autorităţi locale, organizaţii şi societăţi private, care urmează să încheie contractele de finanţare până la finele anului în curs şi să finalizeze proiectele până la data de 31 decembrie 2015.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde