agromonitor: Fonduri europene: oportunități pentru IMM-uri și tinerii absolvenți

Fonduri europene: oportunități pentru IMM-uri și tinerii absolvenți

| Esenţial, Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: ,

Ministerul Fondurilor Europene lansează schema de minimis prin care firmele vor primi subvenții pentru angajarea tinerilor absolvenți.

Documentele necesare pentru deschiderea acestei cereri de proiecte au fost publicate vineri, 23 mai, în Monitorul Oficial.

Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16.00.

„Prin această schemă de minimis susținem angajarea tinerilor absolvenți și activitatea mediului privat. O sumă de aproximativ 40 de milioane de euro din fondurile europene alocate României prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane va fi folosită pentru a subvenționa primele locuri de muncă ale elevilor și studenților din promoția 2014. Subvenția acoperă plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenții de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenții de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenționării, în funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:

Pentru microîntreprinderi — 3 locuri de muncă;

Pentru întreprinderi mici — 7 locuri de muncă;

Pentru întreprinderi mijlocii — 15 locuri de muncă.

Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți vor fi acordate lunar.

În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor