Fonduri europene 2014-2020: Întocmirea noului PNDR este în grafic, afirmă reprezentanţii APDRP

| Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , , ,

Directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, afirmă că redactarea noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală este în grafic, existând şase grupuri de lucruri la nivelul Ministerului Agriculturii. Documentul este unul vital pentru absorbţia fondurilor europene destinate agriculturii în intervalul 2014-2020.

dosare-pndr-fonduri-europene-2014-2020

La începutul acestui an, în luna mai, comisarul european Dacian Cioloş îşi exprima îngrijorarea faţă de o eventuală întârziere şi avertiza asupra consecinţelor.

„Pentru Programul de Dezvoltare Rurală România încă nu a trimis niciun proiect, este o întârziere aici, chiar dacă încă Regulamentul pe Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 nu s-a adoptat, negocierile care au loc acum nu-l vor schimba în mod semnificativ. Şi sunt deja state membre din UE care au cel puţin un prim proiect din programul de Dezvoltare Rurală care e deja gata şi au început discuţiile informale cu CE”, declara la acea dată Dacian Cioloş.

Acesta afirmase şi că felul în care va fi „gândită” regionalizarea țării va afecta absobția fondurilor europene în intervalul 2014-2020.

Sâmbătă, la Reghin, directorul general al APDRP a declarat că România nu este în întârziere cu Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

„S-a stabilit firma câştigătoare, care va întocmi acest PNDR 2014 – 2020. Va trebui să urmărim îndeaproape fiecare etapă şi draft cu privire la construcţia acestei strategii. Este adevărat, sunt justificate temerile domnului comisar european, dar la nivelul Ministerului Agriculturii avem 6 grupuri de lucru formate din specialişti fermieri, asociaţii, unde vom încerca să cuprindem toate problemele pe care noi trebuie să le includem în viitorul PNDR, şi vă spun sincer că nu suntem întârziaţi în momentul de faţă sau nu suntem în pericolul de a nu implementa măsurile de finanţare atunci când ne-am propus. Noi ne-am propus să facem prima implementate a măsurilor de finanţare la sfârşitul anului 2014, s-ar putea să mergem mai departe şi să ajungem în primele luni ale anului 2015, din varii motive, care unele dintre ele nu vor depinde de noi”, a precizat Nicolae Popa.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde