agromonitor: Fonduri europene 2014 pentru ferme de familie: Încă două luni până la depunerea proiectelor

Fonduri europene 2014 pentru ferme de familie: Încă două luni până la depunerea proiectelor

| Esenţial, Financiar, Fonduri europene | de

Etichete: , , ,

Primele proiecte prin care micii fermieri vor putea să ceară fonduri europene pentru investiții în agricultură vor putea fi depuse din luna mai, a anunțat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

fonduri-europene-mai-2014-agricultura-agromonitor

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 (trimis spre consultări la Comisia Europeană) beneficiază de proceduri mai simple de accesare a banilor și de birocrație redusă, potrivit declarațiilor celor aflați la conducerea ministerului.

Fonduri europene cu mai puțină birocrație din 2014

Noul PNDR este un program mult simplificat față de PNDR 2007-2013. Introducem un sistem de achiziții publice pentru privați, mult simplificat față de ceea ce a fost până acum și încercăm să rezolvăm o problemă structurală pe care România o are în agricultură și anume, odată cu creșterea exporturilor, vrem să nu mai exportăm materie primă ci produse procesate. În acest sens, unul dintre principiile PNDR este punctajul suplimentar pentru cei care integrează producția. De asemenea, fermierii mici și mijlocii vor avea proiecte tip la dispoziție făcute de minister, ca să nu mai cheltuiască bani pe consultanță”, a precizat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Accesarea banilor europeni pentru agricultură

Pe noul PNDR, banii europeni pentru agricultură vor putea fi accesați din 2014 în cadrul celor 14 măsuri cuprinse în Program, fermierii urmând să beneficieze de sesiuni continue de depuneri. Conform vechilor proceduri, în vigoare până anul trecut, autoritatea de management anunța perioade deschise pentru depunerea proiectelor, beneficiarii fondurilor europene fiind nevoiți să se încadreze într-o perioadă strictă de timp.

„O noutate pe noul PNDR este că vom avea sesiuni continue de depuneri de proiecte, pe toate cele 14 măsuri din program, cu o evaluare lunară sau trimestrială. De asemenea, vrem să mai rezolvăm și infrastructura secundară de irigații, pentru că a reieșit, și în urma consultărilor pe care le-am avut la minister, dar și la toate deplasările prin țară, că această sumă de 370 de milioane de euro pe care o avem pentru sistemul de irigații poate să rezolve problemele din sector”, a explicat Daniel Constantin.

Potrivit ministrului, primele proiecte vor putea fi depuse începând cu luna mai, beneficiarii fiind fermele de familie și cei care doresc să obțină fonduri pentru „Investiții în exploatații Agricole”.

Alocarea totală PNDR 2014 – 2020 este de 8,015 miliarde de euro, fonduri destinate în exclusivitate agriculturii.

  1. neagu adina - 24-3-2014, 16:42

    doresc model de proiect sau consultanta pentru a depune proiect fonduri europene pe ferme de familie in luna mai

  2. Boian Daniel - 24-3-2014, 18:10

    si modelele de proiecte pentru fonduri europene mai sunt de actualitate cele care au fost scoase anul trecut in 2013?

  3. Un tanar - 31-3-2014, 23:17

    ma intereseaza un model de proiect pentru o ferma vegetala, dotare utilaje si masini agricole, pentru depunere anul acesta in judetul buzau

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor