agromonitor: Festivalul florilor comestibile – Sfântu Gheorghe 2013

Festivalul florilor comestibile – Sfântu Gheorghe 2013

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , ,

park-sfantu-gheorghe Restaurantul Park din Sfântu Gheorghe a găzduit luni ediție din 2013 a Festivalului Florilor Comestibile.

„Anul acesta am preparat dovlecei umpluți cu carne de pui, serviți cu un sos de mentă și caise, budincă de trandafiri cu spumă de trandafiri și flori de soc pane. Toate produsele sunt comestibile, au fost verificate și sunt foarte bune” a declarat pentru Covasna Media Blaskó János, maestru bucătar din Ungaria.

Acesta a „dezvăluit” că florile de soc trebuie îmbăiate în aluat de clătite, apoi prăjite în ulei până când devin crocante, după care se pudrează cu zahăr și se pot consuma.

Patronul Restaurantului Park, Kovács István, cel care a găzduit evenimentul, spune că numărul celor interesați de florile comestibile este în continuă creștere.

„Oamenii sunt obișnuiți să mănânce bine la restaurant. Încercăm să le arătăm că în afară de o friptură de pui sau porc există și alte produse interesante și bune. Poate că unora li se pare ciudat să mănânce flori, însă pregătite bine, acestea pot fi transformate în mâncăruri foarte bune, ceea ce a și demonstrat maestrul bucătar Blaskó János. Intenționăm să includem câteva dintre produsele pe bază de flori în meniul restaurantului”, a declarat Kovács István pentru sursa citată.

festivalul-florilor-comestibile-2013

Între florile comestibile se numără gălbenelele, care pot fi folosite drept substitut pentru șofran, iar petalele se folosesc la mâncăruri gătite pe care le colorează frumos în galben sau portocaliu. Foarte cunoscută este și păpădia, ale cărei flori sunt bune când sunt tinere și proaspete, în străinătate fiind la modă vinul de păpădie.

Potrivit bucătarilor cunoscători, alte flori care se folosesc la mâncăruri sunt zorelele, limba mielului, panseluţele sau crăiţele. Foarte bune şi cu un gust special sunt multe din florile de la usturoi, busuioc, mărar, arpagic sau chimen dulce, care fac mâncarea mai atractivă.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor