tratamente seminte 2013

Fermierii si producatorii de seminte evalueaza impactul economic al interzicerii neonicotinoidelor pentru tratarea semintelor

| Actualitate, Esenţial, Intern | de

Etichete: , , ,

ministerul-agriculturii

Vineri, 18 octombrie, a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii o ședință privind tratarea semințelor pentru export. Au fost prezenți reprezentanți ai producătorilor de semințe, ai MADR și ai organizațiilor de fermieri.

Din partea MADR a fost prezent secretarul de stat Achim Irimescu, iar ca reprezentanți ai producătorilor de semințe au participat Asociaţia Amelioratorilor, Producătorilor și a Comercianţilor de Sămânţă și Material Săditor din România – AMSEM, Alianţa Industriei Seminţelor din România – AISR.

De asemenea, au luat parte la ședința și reprezentanți ai producătorilor agricoli: LAPAR, PRO AGRO, AGROSTAR, reprezentanți ai industriei de pesticide AIPROM, reprezentanți ai crescătorilor de albine: Asociația Crescătorilor de Albine din România și ROMAPIS, reprezentanți ai Institutului de Economie Agrară și ai Asociației Fermierilor Români.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și discutat referatul „Impactul interzicerii tratamentului cu neonicotinoide (NNI) asupra sectorului de semințe din România”, care reprezintă punctul de vedere al AISR, AMSEM, AIPROM, LAPAR și PRO AGRO.

Au fost discutate pierderile înregistrate de fermieri romani din cauza interzicerii tratamentului semințelor cu neonicotinoide, precum și modul în care afectează albinele utilizarea neonicotinoidelor în agricultură. S-a apreciat că impactul asupra albinelor ar putea fi mai degrabă datorat stropirii cu NNI, decât tratării semințelor cu aceste substanțe.

La finalul întâlnirii, participanții au agreat că se impune transmiterea Comisiei Europene a unei scrisori de informare privind pierderile înregistrate de agricultura și economia României din cauza interzicerii utilizării neonicotinoidelor la tratarea semințelor, însoțită de studiul recent al producătorilor de semințe „Impactul interzicerii tratamentului cu neonicotinoide asupra sectorului de semințe din România”.

Pentru a putea obține despăgubiri de la Uniunea Europeană trebuie realizate în România studii de către agricultori și apicultori cu date experimentale care să demonstreze pagubele înregistrate de agricultura românească prin interzicerea tratării semințelor cu neonicotinoide.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde