agromonitor: Fermierii si producatorii de seminte evalueaza impactul economic al interzicerii neonicotinoidelor pentru tratarea semintelor

tratamente seminte 2013

Fermierii si producatorii de seminte evalueaza impactul economic al interzicerii neonicotinoidelor pentru tratarea semintelor

| Actualitate, Esenţial, Intern | de

Etichete: , , ,

ministerul-agriculturii

Vineri, 18 octombrie, a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii o ședință privind tratarea semințelor pentru export. Au fost prezenți reprezentanți ai producătorilor de semințe, ai MADR și ai organizațiilor de fermieri.

Din partea MADR a fost prezent secretarul de stat Achim Irimescu, iar ca reprezentanți ai producătorilor de semințe au participat Asociaţia Amelioratorilor, Producătorilor și a Comercianţilor de Sămânţă și Material Săditor din România – AMSEM, Alianţa Industriei Seminţelor din România – AISR.

De asemenea, au luat parte la ședința și reprezentanți ai producătorilor agricoli: LAPAR, PRO AGRO, AGROSTAR, reprezentanți ai industriei de pesticide AIPROM, reprezentanți ai crescătorilor de albine: Asociația Crescătorilor de Albine din România și ROMAPIS, reprezentanți ai Institutului de Economie Agrară și ai Asociației Fermierilor Români.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și discutat referatul „Impactul interzicerii tratamentului cu neonicotinoide (NNI) asupra sectorului de semințe din România”, care reprezintă punctul de vedere al AISR, AMSEM, AIPROM, LAPAR și PRO AGRO.

Au fost discutate pierderile înregistrate de fermieri romani din cauza interzicerii tratamentului semințelor cu neonicotinoide, precum și modul în care afectează albinele utilizarea neonicotinoidelor în agricultură. S-a apreciat că impactul asupra albinelor ar putea fi mai degrabă datorat stropirii cu NNI, decât tratării semințelor cu aceste substanțe.

La finalul întâlnirii, participanții au agreat că se impune transmiterea Comisiei Europene a unei scrisori de informare privind pierderile înregistrate de agricultura și economia României din cauza interzicerii utilizării neonicotinoidelor la tratarea semințelor, însoțită de studiul recent al producătorilor de semințe „Impactul interzicerii tratamentului cu neonicotinoide asupra sectorului de semințe din România”.

Pentru a putea obține despăgubiri de la Uniunea Europeană trebuie realizate în România studii de către agricultori și apicultori cu date experimentale care să demonstreze pagubele înregistrate de agricultura românească prin interzicerea tratării semințelor cu neonicotinoide.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor