agromonitor: Fermierii sătmăreni se plâng că mistreții le distrug recoltele

Fermierii sătmăreni se plâng că mistreții le distrug recoltele

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , , , ,

Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, solicită o mai bună comunicare şi colaborare pentru limitarea pagubelor produse de turmele de mistreţi.

prefect-satu-mare-eugeniu-avram În ultima perioadă au fost înregistrate la Instituţia Prefectului mai multe sesizări atât din partea primarilor cât şi din partea cetăţenilor legate de pagubele produse în culturile agricole de turmele de mistreţi. Reclamaţiile au venit în special din zona Urziceni, Foieni, Sanislău, Cehal şi Tăşnad, unde proprietarii de terenuri sunt disperaţi că eforturile lor sunt distruse de mistreţi şi cer sprijin din partea autorităţilor.

În urma sesizărilor primite, prefectul Eugeniu Avram a convocat, în data de 4 iunie, o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) şi ai fondurilor de vânătoare din zonele vizate de distrugeri, cu scopul de a se stabili care sunt măsurile ce trebuie luate astfel încât culturile agricole să fie protejate cât mai eficient.

Administratorii fondurilor de vânătoare au susţinut că au luat toate măsurile ce le sunt permise pentru a controla mişcarea turmelor de mistreţi însă există factori externi care influenţează comportamentul mistreţilor şi implicit mişcarea lor în teren. Printre factorii menţionaţi se numără stupăritul pastoral în păduri şi trecerea turmelor de oi pe terenurile împădurite.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să le precizeze celor prezenţi la întâlnire că se impune o mai bună comunicare şi colaborare cu primarii de comune pentru elaborarea pe plan local a acţiunilor specifice prin care să se limiteze pagubele produse pe raza judeţului de turmele de mistreţi.

O cerere expresă a prefectului a vizat organizarea de urgenţă, încă în zilele următoare, de întâlniri în teritoriu a reprezentanţilor ITRSV şi administratorilor fondurilor de vânătoare cu primarii de comune pentru identificarea şi aplicarea măsurilor împotriva turmelor de mistreţi. Prin legătura cu primarii, potrivit prefectului Avram, se poate obţine implicarea mai activă din partea cetăţenilor în sprijinirea măsurilor deja stabilite pentru protejarea culturilor agricole.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor