27 mai - 7:38 am
Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Timișoara, că Guvernul dorește să extindă gama produselor agroalimentare la care să se reducă taxa pe valoarea adăugată, decizia urmând să se ia după analiza din toamnă asupra efectelor reducerii TVA la pâine.
8 mai - 12:13 am
Crescătorii de porci din Ungaria sunt sprijiniți de stat atât prin subvenții cât și prin reducerea fiscalității. Astfel, începând din 2014, TVA-ul la carnea de porc ungurească a scăzut de la 27% la doar 5%.
2 mai - 1:48 am
Potrivit datelor furnizate Pro Agro, în România anual se consumă între 20.000 și 25.000 de tone de mici. Asta înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici, anual.
29 aprilie - 12:39 pm
Premierul victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că analizează propunerea reducerii TVA-ului la produsele ecologice, dar și la fructe și legume, începând de anul următor.
21 aprilie - 1:22 pm
Termenul a fost vehiculat de Alex Jurconi, președintele federației ProAgro, care a declarat penru Agerpres că „trebuie sa ne asumăm realist o foaie de parcurs”.
18 aprilie - 1:31 pm
Producătorii din industria cărnii cer insistent reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată aplicată în domeniu. Ei spun că în acest mod se va reduce evaziunea fiscală și puterea de cumpărare a consumatorilor va crește.
14 martie - 3:44 pm
Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) cere guvernanților să reducă TVA-ul pe piața cărnii, după modelul care a fost aplicat la pâine și la produsele de panificație.
23 octombrie - 9:36 pm
Miercuri, în prima zi a târgului Carnexpo 2013, a avut loc conferința cu tema „Reducerea TVA-ului scoate industria cărnii din insolvenţă?” O temă des vehiculată în ultima perioadă a fost reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la produsele din carne, pe modelul implementat deja în panificație.