10 iulie - 11:35 am
Deşi Meda a înregistrat anul trecut o profitabilitate de circa 20.000 de euro la o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de euro, compania investeşte în 2013 1,35 milioane de euro. Ca urmare, cifra de afaceri a companiei ar urma să crească cu 5%, depăşind 28,5 milioane de euro.
9 iunie - 10:32 am
Producătorul român de mezeluri CrisTim intenţionează să atingă o cotă de export de 30-40% în 2012, faţă de 12% la ora actuală, a anunţat, miercuri, directorul general al CrisTim, Radu Timiş, într-un seminar privind brandurile din industria alimentară.
25 februarie - 2:18 pm
În perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, salamul de Sibiu Agricola Bacău a atins o cotă de piaţă de 42,1% din punct de vedere valoric (39% în volum) pe segmentul de salam de Sibiu comercializat în România (conform MEMRB România). Potrivit unui comunicat al companiei, în luna decembrie, Salbac SA, companie parte a grupului Agricola…
16 februarie - 8:48 am
Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne, scrie EVZ. Anul trecut, media ţărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuşi, diferenţa este dată de calitatea semipreparatelor…
22 septembrie - 11:00 am
Industria mezelurilor, unul dintre sectoarele cele mai profitabile în ultimii ani, a intrat într-un con de umbră în 2009, cei mai mulţi dintre producători fiind mulţumiţi să supravieţuiască, la profituri nici nu se mai gândesc. Criza i-a forţat pe mulţi să recurgă la promoţii agresive, pe fondul reorientării consumatorilor spre produsele ieftine şi al creşterii…
7 septembrie - 9:53 am
Radu Timiş a transferat acţiunile companiei sale pe un holding înregistrat în Cipru. Motivul oficial: eficientizarea fiscală. Să fie acesta singurul argument? se intreaba Adevarul. Omul de afaceri Radu Timiş, 48 de ani, proprietarul CrisTim, unul dintre principalii producători de mezeluri din România, cu afaceri de 180,9 milioane euro şi un profit net de 2,95…
31 ianuarie - 3:36 am
Comerţul la negru, pe piaţa cărnii, a crescut cu 40% în ultimii patru ani ajungând la o valoare de 70% din totalul pieţii, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.
30 decembrie - 12:26 am
Aditivii alimentari fosfataţi, utilizaţi frecvent în prepararea industrială a alimentelor, accelerează creşterea tumorilor canceroase în plămânii şoarecilor, potrivit unui studiu publicat luni, în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, informează AFP.
11 decembrie - 12:34 pm
Principal Company, unul dintre principalii producatori interni de mezeluri a inregistrat, in primele 11 luni ale anului o cifra de afaceri de peste 31 mil. euro, cu 80% mai mare decat in aceeasi perioada din anul precedent si cu 55% mai mare decat intregul an 2007, ca urmare a investitiilor realizate si a vanzarilor foarte…
14 noiembrie - 12:10 pm
Fabrica de preparate din carne si conserve Salconserv Medias a redevenit functionala ca urmare a unei investitii in valoare de 6,6 mil. euro, dezvoltata printr-un program SAPARD, au anuntat joi reprezentantii grupului condus de omul de afaceri Gheorghe Calburean.