constanta

În continuare puteți citi toate articolele relevante despre constanta:


publicitate
expoagroutil-targ-mamaia-agricultura

Constanța: Târgul Expoagroutil și-a deschis azi porțile

28 mai - 11:44 am

În perioada 28 – 31 mai are loc la Constanța târgul național Expoagroutil. Evenimentul se desfășoară în cadrul pavilionului expozițional Mamaia.

institut-cercetare-palas-constanta

Mai multe stațiuni de cercetare pentru creșterea ovinelor și caprinelor vor fi reorganizate

27 mai - 9:00 am

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas, judeţul Constanţa, se reorganizează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu – Şişeşti”.

agricultura-constanta

Victor Cruceru este președintele noului sindicat al fermierilor constănțeni – PROPACT

14 aprilie - 8:30 am

http://www.telegrafonline.ro/1397163600/articol/264999/fermierii_din_constanta_au_sindicat.html O nouă organizație care îi va reprezenta pe fermierii din județ a fost înființată, recent, la Constanța.

scapa-ambalaje-pesticide-saratom

Colectare de ambalaje de pesticide în Hârșova, județul Constanța

5 noiembrie - 12:54 pm

Sub deviza „împreuna pentru un mediu mai curat”, în perioada 05-06 noiembrie 2013, SARA TOM COMPANY colectează la depozitul din șoseaua Constanței 17H, Hârșova, ambalajele provenite de la produsele fitosanitare utilizate în acest an, în conformitate cu programul național de colectare SCAPA 2013.

dsvsa-constanta-sediu

Inspectorii DSVSA Constanța au controlat peste 200 de firme, săptămâna trecută

16 iulie - 10:19 am

În perioada 6-12 iulie 2013, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, prin medicii veterinari din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2013”, a desfăşurat activităţi de control în 203 unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

rasova-constanta-inundatii

Constanța: Inundațiile din comuna Rasova au afectat zeci de locuințe

9 iulie - 9:13 am

Comuna constănțeană Rasova a fost afectată luni seară de o puternicî viitură care a inundat circa 60 de case şi curţi. Potrivit primarului Mihalache Neamțu, mai multe locuințe s-au prăbușit din pricina apelor.

adamclisi-irigatii

La Adamclisi, edilii vor refacerea sistemului de irigații și dezvoltarea rețelei de canalizare

30 mai - 1:04 pm

Comuna constănțeană Adamclisi are 8.700 de hectare de teren arabil, neirigat, aflat în exploatarea a 27 de asociaţii agricole. Sistemul de irigaţii, care era alimentat cu apă din Dunăre, prin lacul Vederoasa şi care servea comunele Adamclisi, Deleni, Independenţa şi zona agricolă a oraşului Negru Vodă, este distrus în prezent. Viceprimarul spune însă că obiectivul…

expoagroutil-mamaia-2013

Expoagroutil Mamaia 2013 – expoziție de mașini și utilaje agricole

30 mai - 12:52 pm

Constănțenii pot vizita, până pe 1 iunie, târgul Expoagroutil care se desfășoară în parcarea Complexului Perla din Mamaia.

Constănțenii pot solicita Camerei de Comerț eliberarea unor certificate de forță majoră

29 mai - 8:06 am

Săptămâna trecută, pentru județul Constanța a fost emisă o avertizare de cod galben de ploi cu caracter de aversă, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină. Agenţii economici afectaţi de aceste fenomene meteorologice pot solicita Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) eliberarea de avize de forţă majoră.

Seminar pe teme de agricultură, la Constanța

29 mai - 7:54 am

Miercuri are loc în sala de conferinţe a Complexului Perla din Mamaia, începând cu ora 13.00, simpozionul cu tema „Probleme ale agriculturii româneşti în context european”, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Network şi CIT Constanţa, în parteneriat cu Camera Agricolă Judeţeană.

rafinarie-petrol-columbia

85 ani de la construirea primei rafinării în Dobrogea

20 mai - 3:48 am

În 2013 se împlinesc 85 ani de la construirea primei rafinării în Dobrogea, rafinăria „Columbia” de la Cernavodă.

agrocultura-agromonitor

Raportul CONREG privind regionalizarea – dispare Dobrogea?

20 mai - 1:32 am

Luna trecută, Consiliului Consultativ pentru Regionalizare CONREG a publicat un raport intitulat „Disparități și fluxuri în fundamentarea social-economică a regionalizării administrative a României”.

febra-aftoasa-la-bovine

Simulare privind apariția febrei aftoase în județul Constanța

20 mai - 12:11 am

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează în judeţul Constanţa un exerciţiu de simulare a apariției unor focare de febra aftoasă.

Preţul mieilor 2013: La Constanţa, între 22 şi 25 lei pe kilogram

2 mai - 11:12 pm

În Constanţa, kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri care variază între 22 şi 25 lei pe kilogram. Preţul este nemulţumitor şi pentru consumatorii care se plâng că nu mai sunt bani, dar şi pentru crescătorii de ovine care spun că datorită scumpirii furajelor ar trebui să vândă cu 30 de lei ca…

sistem-irigatii-constanta

CJ Constanţa vrea refacerea sistemelor de irigaţii pe o suprafaţă de peste 300.000 ha

2 mai - 8:53 pm

Începând din luna mai, Consiliul judeţean Constanţa demarează proiectul de refacere a sistemului de irigaţii din judeţ. Potrivit preşedintelui CJ, Nicuşor Constantinescu, proiectul se va adresa unei suprafeţe de 308.000 ha. Vă reamintim că în urmă cu o săptămână a fost adoptată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de guvern prin care sistemul de aducţiune…

gaze-de-sist-aviz-favorabil

Rovana Plumb dă „verde” gazelor de şist

2 mai - 8:37 pm

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat săptămâna aceasta că Ministerul a acordat aviz favorabil companiei Chevron pentru efectuarea unor prospecţiuni în Dobrogea privind gazele de şist.

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde