Erbicid GLYPHOSTOCK – Preț, cât costă, când se aplică și în ce doză

| Protecţia plantelor, Vegetal | de

Etichete: , ,

buruieni-erbicid-glyphostock

GLYPHOSTOCK este un erbicid total, sistemic, neselectiv, pe bază de glifosat. Este produs de Stockton Chemical Corp, SUA.

Erbicidul este absorbit prin frunzele buruienile și se aplică în faza de creștere vegetativă a acestora.

Este recomandat pentru aplicarea în miriște, pe terasamente, terenuri necultivate.

După efectuarea tratamentului, pentru un randament maxim, Glyphostock trebuie să rămână pe frunzele buruienilor, de aceea se evită tratamentul în perioadele ploioase.

Pe miriști se aplică în doză de 3,0-4,0 l/ha și combate cu succes buruienile monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene.

La magazinul Ecoplant din Galați, un litru de Glyphostock costă, la data de 26 aprilie 2014, 24 de lei. La aceeași dată, la magazinul Agropest din Târgoviște un litru de Glyphostock costă 35 de lei.

Ce spun utilizatorii?

Glyphostock și protecția albinelor și a entomofanei utile

Pe forumurile de apicultură, crescătorii de albine spun că nu au fost observate probleme în ceea ce privește apariția mortalității în stupi.

„Eu am dat cu Glyphostock prin spatele stupilor și în preajma stupinei, seara când albinele nu prea ieșeau la zbor. Nu am avut probleme de niciun fel, mai ales că și adoua zi iarba pe care o stropisem era udă. Din cauza mirosului cred că albinele nu se așeaza pe plantă”, spune utilizatorul Gore pe forumul Apiardeal.

Glyphostock în grădină

Prețul convenabil al produsului îl recomandă pentru utilizarea în gospodării, după cum reiese din discuțiile de pe forumul de grădinărit totalmush.com

”Toate celelalte erbicide (care-s mai scumpe) au aceeași concentrație de glifosat, dar mai au în plus niște aditivi care nu-s importanți în procesul de distrugere a plantei. Se dă pe soare. Când se îngălbenesc nu se smulg, se lasă pe sol până se usucă. Se fac câteva tratamente, doua-trei pe vară, pentru că tot încolțesc semințele din sol. Mi-a curățat așa niște locuri în care nu mai ajungeam, cu buruianul cât casa”, mărturisește pe forum Gabriela Jalbă.

  1. Ionas - 25-7-2014, 11:19

    Ce cantitate de apa pui la 1 kg de glyphostock.

  2. Taranca - 8-7-2015, 1:10

    Glyfosat acid(acid fosforic toxic), care efectiv rade toate plantele, fie de cultura sau nu.Modifoca flora microbiana la suprafata solului.Cand s-or invata si romanii minte sa nu mai foloseasca ierbicide neselective si ieftine care parlesc efectiv solul, e ca in desteapta-te romane.E bun numai pe terenuri necultivate.Amin.

  3. Emil - 22-5-2016, 13:29

    Glyphostock dăunează după aplicare animalelor ierbivore(oi,capre vaci).Mulțumesc.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde