agromonitor: Erbicid GLYPHOSTOCK – Preț, cât costă, când se aplică și în ce doză

Erbicid GLYPHOSTOCK – Preț, cât costă, când se aplică și în ce doză

| Protecţia plantelor, Vegetal | de

Etichete: , ,

buruieni-erbicid-glyphostock

GLYPHOSTOCK este un erbicid total, sistemic, neselectiv, pe bază de glifosat. Este produs de Stockton Chemical Corp, SUA.

Erbicidul este absorbit prin frunzele buruienile și se aplică în faza de creștere vegetativă a acestora.

Este recomandat pentru aplicarea în miriște, pe terasamente, terenuri necultivate.

După efectuarea tratamentului, pentru un randament maxim, Glyphostock trebuie să rămână pe frunzele buruienilor, de aceea se evită tratamentul în perioadele ploioase.

Pe miriști se aplică în doză de 3,0-4,0 l/ha și combate cu succes buruienile monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene.

La magazinul Ecoplant din Galați, un litru de Glyphostock costă, la data de 26 aprilie 2014, 24 de lei. La aceeași dată, la magazinul Agropest din Târgoviște un litru de Glyphostock costă 35 de lei.

Ce spun utilizatorii?

Glyphostock și protecția albinelor și a entomofanei utile

Pe forumurile de apicultură, crescătorii de albine spun că nu au fost observate probleme în ceea ce privește apariția mortalității în stupi.

„Eu am dat cu Glyphostock prin spatele stupilor și în preajma stupinei, seara când albinele nu prea ieșeau la zbor. Nu am avut probleme de niciun fel, mai ales că și adoua zi iarba pe care o stropisem era udă. Din cauza mirosului cred că albinele nu se așeaza pe plantă”, spune utilizatorul Gore pe forumul Apiardeal.

Glyphostock în grădină

Prețul convenabil al produsului îl recomandă pentru utilizarea în gospodării, după cum reiese din discuțiile de pe forumul de grădinărit totalmush.com

”Toate celelalte erbicide (care-s mai scumpe) au aceeași concentrație de glifosat, dar mai au în plus niște aditivi care nu-s importanți în procesul de distrugere a plantei. Se dă pe soare. Când se îngălbenesc nu se smulg, se lasă pe sol până se usucă. Se fac câteva tratamente, doua-trei pe vară, pentru că tot încolțesc semințele din sol. Mi-a curățat așa niște locuri în care nu mai ajungeam, cu buruianul cât casa”, mărturisește pe forum Gabriela Jalbă.

  1. Ionas - 25-7-2014, 11:19

    Ce cantitate de apa pui la 1 kg de glyphostock.

  2. Taranca - 8-7-2015, 1:10

    Glyfosat acid(acid fosforic toxic), care efectiv rade toate plantele, fie de cultura sau nu.Modifoca flora microbiana la suprafata solului.Cand s-or invata si romanii minte sa nu mai foloseasca ierbicide neselective si ieftine care parlesc efectiv solul, e ca in desteapta-te romane.E bun numai pe terenuri necultivate.Amin.

  3. Emil - 22-5-2016, 13:29

    Glyphostock dăunează după aplicare animalelor ierbivore(oi,capre vaci).Mulțumesc.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor