agromonitor: Eliminarea cotelor din 2015 trebuie să asigure o trecere lentă spre noua politică din sector

Eliminarea cotelor din 2015 trebuie să asigure o trecere lentă spre noua politică din sector

| Bovine, Zootehnie | de

Etichete: , , , ,

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, consideră că, eliminarea sistemului de cote din sectorul de lapte în 2015 trebuie să asigure o trecere lentă spre o politică de piaţă.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterii privind situaţia producătorilor de lapte din Uniunea Europeană, care a avut loc în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, eurodeputatul român a atras atenţia că, „dacă nu se întreprinde nimic până la expirarea sistemului de cote în 2014/2015, valorile mari ale cotelor vor împiedica fermierii mai productivi să beneficieze de noi oportunităţi, pe când cei mai puţin productivi din zone defavorizate, mai ales zone montane, se vor confrunta cu mari dificultăţi datorate unei scăderi semnificative de preţuri în urma eliminării drastice a sistemului de cote”.

În această situaţie, „apare firesc întrebarea dacă şi ce fel de măsuri ar trebui luate pentru a fi asigurată o trecere lentă spre o politică de piaţă în sectorul lactate înainte de expirarea, la 31 martie 2015, a sistemului de cote la lapte”, a subliniat Viorica Dăncilă.

„Este clar faptul că, înaintea luării deciziilor trebuie să evaluăm impactul asupra acestui sector deosebit de important”, a apreciat europarlamentarul român, adresând totodată o întrebare Comisiei Europene dacă are pregătite instrumente de politică a sectorului lactate care să faciliteze această tranziţie.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor