agromonitor: După carne, vom avea TVA redus și la produsele eco?

După carne, vom avea TVA redus și la produsele eco?

| Eco | de

Etichete: , , , ,

Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai” în parteneriat cu Asociația Bio-România va organiza marți, 29 aprilie, dezbaterea cu tema „TVA Verde în agricultură și alimentație”.

agricultura-ecologica-produse-ecologice

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului unde participanții, reprezentanți ai fermierilor din agricultura ecologică, politicieni și reprezentanți ai Guvernului vor discuta despre posibilitatea reducerii TVA la produsele ecologice.

Asociația Bio-România susține reducerea TVA la carne, dar nu și la mezeluri și la produsele semi-preparate.

„Dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului ‘TVA Verde’ în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu. Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convențională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deși în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale (…) Sunt de acord și susținem ca asociație reducerea TVA la carne la 5% și chiar zero, dacă este obținută în sistem ecologic, însă pentru mezeluri ne dorim introducerea unei taxe pe valoare adăugată direct proporțională cu conținutul de chimicale folosit pentru obținerea lor și chiar menținerea cotei de 24% dacă mezelurile continuă să fie obținute după rețetele actuale”, a declarat, luni, pentru Agerpres, președintele Asociației Bio-România, Marian Cioceanu.

Propunerea reducerii TVA-ului la produsele ecologice este susținută de europarlamentarul Daciana Sârbu, care a declarat, recent:

„Ca obiectiv major pe care îl urmăresc în această primăvară este ca, pe baza rezultatelor care ne vor parveni ca urmare a reducerii TVA-ului la panificație, să reușim acest lucru și pentru produsele bio (…) sper că acest lucru se poate face înaintea verii, așadar, înaintea termenului prevăzut pentru produsele din carne. Pe de altă parte, urmăresc promovarea produselor bio din România atât pe piața europeană, cât și pe alte piețe. Însă, pentru piața internă, voi sprijini sectorul bio din România pentru a fi mult mai prezent pe rafturile marilor magazine. Este oarecum descurajant să vedem că, în general, produsele alimentare ecologice sunt din import”

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor