După carne, vom avea TVA redus și la produsele eco?

| Eco | de

Etichete: , , , ,

Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai” în parteneriat cu Asociația Bio-România va organiza marți, 29 aprilie, dezbaterea cu tema „TVA Verde în agricultură și alimentație”.

agricultura-ecologica-produse-ecologice

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului unde participanții, reprezentanți ai fermierilor din agricultura ecologică, politicieni și reprezentanți ai Guvernului vor discuta despre posibilitatea reducerii TVA la produsele ecologice.

Asociația Bio-România susține reducerea TVA la carne, dar nu și la mezeluri și la produsele semi-preparate.

„Dorim ca România să preia inițiativa implementării proiectului ‘TVA Verde’ în domeniul agriculturii și alimentației și să se constituie într-un model european de succes în acest domeniu. Vrem ca alimentele de bază certificate bio să aibă TVA zero, cele aflate în conversie TVA 3%, iar cele naturale, respectiv produsele care folosesc materie primă convențională, însă procesarea se face fără chimicale, să aibă o cotă de 9%, deși în România nu există o reglementare legislativă privind produsele naturale (…) Sunt de acord și susținem ca asociație reducerea TVA la carne la 5% și chiar zero, dacă este obținută în sistem ecologic, însă pentru mezeluri ne dorim introducerea unei taxe pe valoare adăugată direct proporțională cu conținutul de chimicale folosit pentru obținerea lor și chiar menținerea cotei de 24% dacă mezelurile continuă să fie obținute după rețetele actuale”, a declarat, luni, pentru Agerpres, președintele Asociației Bio-România, Marian Cioceanu.

Propunerea reducerii TVA-ului la produsele ecologice este susținută de europarlamentarul Daciana Sârbu, care a declarat, recent:

„Ca obiectiv major pe care îl urmăresc în această primăvară este ca, pe baza rezultatelor care ne vor parveni ca urmare a reducerii TVA-ului la panificație, să reușim acest lucru și pentru produsele bio (…) sper că acest lucru se poate face înaintea verii, așadar, înaintea termenului prevăzut pentru produsele din carne. Pe de altă parte, urmăresc promovarea produselor bio din România atât pe piața europeană, cât și pe alte piețe. Însă, pentru piața internă, voi sprijini sectorul bio din România pentru a fi mult mai prezent pe rafturile marilor magazine. Este oarecum descurajant să vedem că, în general, produsele alimentare ecologice sunt din import”

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde