agromonitor: Declarație informativă privind dividendele cuvenite acționarilor

Declarație informativă privind dividendele cuvenite acționarilor

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete:

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat săptămâna aceasta proiectul de ordin pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 106 „Declarație informativă privind dividendele cuvenite acționarilor”.

anaf dividende

Declarația informativă privind dividendele cuvenite acționarilor se depune la organul fiscal competent de către societățile naționale, companiile naționale și societățile la care statul ori o unitate administrativ-teritorială este acționar unic, majoritar sau deține controlul, până la data de 25 a lunii următoare aprobării repartiției profitului.

Totodată, în calitate de acționari, autoritățile publice centrale sub autoritatea cărora funcționează operatorii economici respectivi, au obligația de a declara cuantumul dividendelor primite și datorate la bugetul de stat, în formularul 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, al cărui model și conținut a fost aprobat prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.1950/ 2012 privind aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, cu modificările și completările ulterioare.

Prin acest proiect de ordin se propune aprobarea modelului și conținutului formularului 106 „Declarație informativă privind dividendele cuvenite acționarilor”, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia.

Care este opinia ta?

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor